Daruvar-Kroz kanjon Stančevac do Slivinog mosta: 28.-29.08.2021.

Još jedan sjajan izlet izletničke sekcije, ovaj put kišni ali ipak sjajan po mišljenju ekipe.

Polazak je bio na vrijeme, pauza u Slatini kod Joze. Burek, nabava kruha za večeru pa ajmo dalje. Stižemo u Daruvar, odlazak na groblje, svijeće, sjećanje na Slivu i Feliksa. Nastavljamo do vinarije Lotada, kupovina vina, travarice što za kući što za večernju feštu. Susret sa srndaćima i srnama, fotkanje pa ajmo dalje. Do doma stižemo oko 11 sati, malo čekanja tajnika Tihomira, pa zaduženje doma koji je bio vrlo uredan, te smještaj po sobama.

U 12 sati grupa od 25 planinara kreće pod vodstvom iskusnog domaćeg vodiča Miroslava na dogovorenu stazu kroz kanjon Stančevac preko Slivinog mosta u krug do doma cca. 10 km za 4 sata hoda. Zadnja 2 sata ih je prala neumorna kiša. Mokri i blatnjavi ali vidno zadovoljni stižu u dom u 16 sati. Ostatak ekipe se pobrinuo da ih dočeka odličan roštilj koji je ispekao Branimir koji je doista postao čovjek 3 u 1 (odličan roštilj majstor – vozač – plesač), gospođe koje su nasjekle i napravile nekoliko vrsta salate i meštar od glazbe. Čaga je nenadano počela već u 16 i 30, sa pauzom za večeru je potrajala do duboko u noć uz puno plesa, smijeha i zezancije.

Drugi dan ustajanje do 8 sati, kavica, doručak iz ranca spremanje doma i dovođenje u zatečeno stanje pa je ekipica (njih 7) pod vodstvom Vlade u 9 sati krenula pješice do Daruvarskih toplica (9 km). Ostatak ekipe busom pa na kupanjac i ručak. Neki su pak prošetali ovim prekrasnim gradom dok ih pljusak nije potjerao. Kući smo krenuli u 16 sati i voženi sigurnom rukom našeg vozača stigli u Osijek oko 19 sati.

Izlet je doista bio sjajan i izvršeno je sve što je bilo planirano. Hvala ekipi na sjajnoj podršci da sve bude što kažem “cakum-pakum”. Ni kiša nam nije mogla pokvariti dobro i pozitivno raspoloženje. Hvala i Miroslavu Janoti te Milanu Kovaču i Vladi Đekiću na vođenju i paženju ekipe.

Do slijedećeg izleta srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar!