Jezero Borovik; 21.08.2021.

Još jedna divna i uspješna akcija izletničke sekcije. Ovaj put smo krenuli put jezera Borovik kod Đakova. Polazak na vrijeme nas 35 busom (kasnije su nam se na jezeru pridružili njih još 12 plus jedan iz Zagreba i jedan iz Požege, koji su došli automobilima)  tako da je ekipa brojala 49.

Dočekali su nas vodiči iz PD “Đakovo”, Oto, Sandra i Damjan. Nakon pozdrava, ekipa od njih 40 krenula je na stazu koja se dijelila kod planinarske kuće na Jezeru. Bilo je dosta vruće, nekima i napornije ali su njih 20 odhodali kraću stazu od 3 sata pa se sa Sandrom vratili do busa, a jača grupa  od također 20 planinara je odhodala, pod vodstvom Ota i Damjana te uz pratnju Vladimira Đekića i Nikole Šuljuga  (moje vjerne metle), dužu turu u trajanju od 5 sati hoda. Oko 14 sati svi smo bili u restoranu na jezeru gdje nas je čekao odličan čobanac i hladno pivo. Nakon objeda i osvježenja njih 20 se odlučilo na kupanje u jezeru. Još malo druženja, šale i smijeha te odlične atmosfere. U 17 sati po planu polazak kući gdje smo stigli nešto iza 18 sati.

Hvala ekipi na prekrasnom druženju, hodanju, kupanju i odličnoj i pozitivnoj atmosferi. Posebno bi se zahvalio dragim prijateljima i vodičima koji su vodili grupu različitih planinarskih mogućnosti i sve ih doveli do cilja.

Veliko HVALA Otu, Sandri i Damjanu. Nadam se još nekim zajedničkim druženjima u planini.

Normalno hvala i Vladi i Nikoli.

Toliko sa ovog prekrasnog izleta, do slijedećeg u Daruvar 28.-29.08. srdačno vam mašem.

Vaš Mitar!