HPO – Dalmatinska zagora; 29.-31.10.2021.

29. – 31. 10. 2021. HPO Dalmatinska Zagora
Promina – vrh Čavnovka (1147 m)
Kozjak kod Kijeva – vrh Bat (1206 m)
Dinara – vrh Mali Maglaj (1455 m)

 

U petak u 3 sata krenula je ekipa na trodnevni planinarski izlet u Dalmatinsku Zagoru gdje smo imali u planu popeti se na vrh Čavnovka (1147 m) na Promini, vrh Bat (1206 m) na Kozjaku kod Kijeva i vrh Mali Maglaj  (1455 m) na Dinari. Svi navedeni vrhovi su i kontrolne točke HPO-e.

Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu prošlo je bez problema i bez zadržavanja na granicama.

U planinarskom domu Promina u Siveriću kod Drniša dočekao nas je domaćin Dinko. Nakon što smo se smjestili i popili piće dobrodošlice krenuli smo na vrh Čavnovka na Promini. Staza do vrha je bila zanimljiva i nije bila teška. Na vrhu je kao i uvijek fotografiranje i uživanje. Po povratku do doma upalili smo vatru u roštilju, pripremili večeru a nakon toga krenula je i pjesma.

U subotu ujutro smo se odvezli do Kijeva koje je početna točka za uspon na vrh Bat na Kozjaku. Planirana ruta je bila Kijevo – izvor vode – vrh Bat – križni put – Kijevo. Stazu kroz šumu, koja je loše markirana, pa po makadamu, a i sam uspon odradili smo bez poteškoća uživajući u prekrasnom pogledu. Nakon odmora i fotografiranja na vrhu vratili smo se do doma i ponovili sve kao i prethodno veće, roštilj i veselje.

Nedjelja ujutro, ustajanje, doručak, opraštanje od super domaćina Dinka i put do planinarskog doma Sveti Jakov u Vrdovu. Vrijeme je bilo lijepo pa smo s Malog Maglaja uživali u pogledu na okolne vrhove. Po povratku do doma uslijedio je odmor a zatim povratak u Osijek. U povratku smo stali u Bugojnu u hotel na ručak.

Izlet je bio zanimljiv, staze su bile raznovrsne, super atmosfera, vrijeme nije moglo biti bolje, puno smijeha i veselja, penjali smo sve što smo planirali, i sve je bilo za pet.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović