HPO-Istra; 05.-07.03.2021.

05.- 07.03.   HPO Istra
Županj, Sisol, Knezgrad

 

U petak, 5.3.2021. u 4:00 sata krenulo je 26 planinara na izlet u Istru. U planu nam je bio obilazak 3 KT HPO-e, vrha Županj na Ćićariji, vrhova Sisol i Knezgrad na Učki.

Put do Istre protekao je bez problema ali nakon što smo prošli tunel Učka, zbog radova na cesti, morali smo do Brgudca ići zaobilazno preko Pazina. Dolaskom u Brgudac planinare su, zbog moje ozljede, Josip i Jasminka poveli kozjom stazom preko Brgudačkih korita do PK Korita i zatim sjevernom stranom na Ćićariju i vrh Županj. Povratak s vrha južnom stranom do PK Korita pa uspon na Brajkov vrh i nazad u Brgudac. Nakon nekoliko kapi kiše u polasku iz Brgudca vrijeme se popravilo i bilo je vrlo ugodno za planinarenje. Put do PK Skitača se opet zbog radova produžio gdje nas je čekala zaslužena večera dostavljena iz restorana u Labinu. Večera, pa proslava Josipovog rođendana i zasluženi odmor.

U subotu je krenula bura, a po planu je bio uspon na Učku i vrh Sisol s polaskom iz mjesta Brseč. Iako je bila bura uspon na Sisol i dodatno na Šikovac je uspješno odrađen. Nakon toga se išlo u obilazak Labina pa povratak u Skitaču na večeru.

Nedjelja ujutro, lijepo vrijeme i dobro raspoloženje jamčili su da će i uspon na Knezgrad biti bez problema odrađen. Dio planinara je sa mnom išao u obilazak i uživanje na obali mora u Lovranu dok su ostali uživali u lijepom pogledu na Knezgradu. U povratku za Osijek Josip nas je odveo na ručak u Delnice, a u Osijek smo stigli po planu do 22 sata.

Po licima i komentarima zadovoljnih planinara možemo zaključiti da je izlet uspješno odrađen u ćemu su mi pomogli Jasminka, Josip kao i svi planinari na izletu.  Zahvaljujem svima na suradnji i srdačan pozdrav do nekog novog izleta.

Stevo Malinović