Po slavonskim gorama-Papuk; 28.02.2021.

SLATINSKI DRENOVAC- JUNGOVA STAZA- PD JANKOVAC-
GREBEN SOKOLINE- IVKOVIĆ BRDO- SLATINSKI DRENOVAC

U nedjelju u 9.00 sati okupili su se planinari HPD-a „Bršljan- Jankovac“ u Slatinskom Drenovcu, ukupno 42 planinara. Dan je bio idealan za šetnju lijepom Jungovom stazom. Nakon uspona na Klak, nastavljamo Jungovom stazom, a na prijedlog Mirka i Milijana skrećemo s Jungove staze i i lijepom stazom naziva: 4. lovačka staza, stižemo do slapa Skakavac, te nakon prigodnog fotografiranja nastavljamo do Doma na Jankovcu.

Uslijedio je odmor i ručak na Jankovcu. Informacija za one koji planiraju posjetiti Jankovac: moguće je u Domu kupiti hranu i piće za van i konzumirati na terasi Doma.

Povratak je uslijedio nešto ranije, oko 14 sati, grebenom Sokoline preko Ivković- brda, te spuštanje slabo korištenim, na karti HGSS-a ucrtanim putem do glavne ceste, što znači prehodanih ukupno oko 12,5km. Kad ruta uključuje greben Sokoline, bilo u spustu, bilo u usponu, uvijek ima planinara kojima se to svidi, a i onih kojima se to manje dopadne. Patrik kaže da je njemu bilo sve super, pa ću se ja toga držati u ukupnoj ocjeni ovog izleta.

Šalu na stranu, svima hvala na sudjelovanju u ovom izletu. Nadam se da ćemo se uskoro ponovno vidjeti.

Jasminka Pavlov