HPO-Otoci sjevernog Jadrana-Krk, Rab, Pag; 30.06.-02.07.2023.

30.06.-02.07.2023.
HPO-OTOCI SJEVERNOG JADRANA
Krk, Rab, Pag

 

U petak ujutro u 7 sati, u dva kombija, krenula je grupa planinara na izlet s planom obilaska tri otoka Krk, Rab i Pag i na njima tri vrha HPO-e, Obzova, Kamenjak i Sveti Vid.

Na putu od Osijeka do Krka nije bilo gužve i put je, uz dvije pauze, prošao bez problema. Kada smo došli u Punat dio ekipe je ostao na kupanju, a mi ostali otišli smo do mjesta Treskavac na početak staze za vrh Obzovu. Ekipa je bila dobra i svi smo bez problema prehodali planiranu rutu. Na putu za PD Miroslav Hirtz u Jablancu, gdje sam  rezervirao smještaj, pokupili smo kupače a kada smo došli u dom naložili smo vatru i ispekli meso na roštilju za večeru. Sandra je imala rođendan pa nas je počastila večerom i zbog toga smo joj zahvalni jer je nahranila gladne i napojila žedne. Večerali smo i nakon toga smo nastavili druženje uz glazbu.

U subotu ujutro, doručak, kava a zatim smo se odvezli u Žigljen na trajekt za Pag. Opet je dio ekipe ostao na kupanju, a ovaj put u Šimunima a ostali su ishodali stazu na Sveti Vid. U povratku ponovo kupimo kupaće i zajedno idemo u Metajnu na stazu Live on Mars i kupanje. Nakon kupanja smo otišli na trajekt pa u dom na večeru.

Nedjelja ujutro, doručak, kava, spremamo stvari u kombije i krećemo u Stinicu na trajekt na Rab. U Rabu kupaći idu na kupanje a planinari idu na Kamenjak. I ovu dionicu smo bez problema prošli. Na povratku za Osijek, otišli smo po kupaće a i mi smo se okupali a zatim u Hostel Baške Oštarije na ručak.

Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su, po lijepom vremenu, uživali u kupanju u moru, druženju, hodanju i dobroj hrani.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović