Moslavačka gora; 09.07.2023.

U nedjelju ujutro u 6 sati u dva kombija krenula je grupa planinara na jednodnevni izlet na Moslavačku goru. U planu nam je bio obilazak vrhova Vis (437 m) KT HPO-e 2.1 i Humka (487 m), kao i ruševine Garić grada i Bele crkve.

Put od Osijeka do mjesta Podgarić, koje je mjesto polaska na stazu, prošao je bez problema. Vrijeme je bilo lijepo, kao naručeno za vožnju i hodanje.

Staza kojom smo hodali bila je lijepo uređena i zanimljiva. Većim dijelom smo hodali kroz šumu uz potoke, a preko mostića koji su izgrađeni prelazili smo potoke. Na stazi je bilo i nekoliko uređenih mjesta za odmor, bilo je uređenih vidikovaca, uređenih ruševina Garić grada i Pavlinskog samostana. Popeli smo se na Humku i Vis, koji je KT Hrvatske planinarske obilaznice. Visinski profil staze je takav da smo imali puno dobivanja i gubitka nadmorske visine što iznenađuje jer Moslavačka gora nije visoka.

Nakon što smo prošli stazu otišli smo u Vilu Garić na ručak, a predviđeno kupanje je otpalo jer je vodostaj jezera nizak i nije za kupanje.

Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su, po lijepom vremenu, uživali u druženju, hodanju i prekrasnoj prirodi Moslavačke gore i svi su bili oduševljeni stazom koju smo prošli.

Umor nestaje, a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović