HPO Velebit: Velinac – Laktin vrh – Debeli kuk; 19.-21.05.2023.

Na trodnevni planinarski izlet na Velebit, u petak ujutro krenula je grupa planinara, s planom uspona na Velinac, Debeli Kuk i Laktin vrh, koji su dio HPO-e.

Put do mjesta Kućišta Cesarička, koje je mjesto polaska na vrh Velinac, prošao je bez problema na opće zadovoljstvo dobro raspoloženih planinara. Vrijeme je bilo lijepo a staza do vrha je bila lijepa i ugodna za hodanje. Po povratku s vrha na kojem smo uživali u lijepom pogledu i vremenu zaputili smo se u hostel Čelina u Ledenik Cesarički gdje sam rezervirao smještaj. Po dolasku u hostel upalili smo vatru i pripremili roštilj, večerali i nastavili druženje uz pjesmu i veselje.

U subotu nakon doručka i kave odvezli smo se do Jelove Ruje na početak staze  na Debeli kuk. Staza do vrha je bila lijepa i ugodna za hodanje. Po povratku u hostel večerali smo i nakon toga smo nastavili druženje s prijateljima iz PD Željezničar iz Zagreba.

Nedjelja ujutro, doručak, kava, spremamo stvari i vozimo se do PD Kugina kuća gdje nas je dočekao, uvijek raspoloženi domar Miro. Otišli smo na Laktin vrh gdje smo uživali u prekrasnom pogledu na sve četiri strane svijeta. Nakon što smo se vratili do Kugine kuće domar Miro nas je oduševio svojom glazbenom izvedbom.

Na povratku u Osijek imali smo pauzu u LD Muljava, gdje smo uživali u na daleko poznatim palačinkama. Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su, po lijepom vremenu, uživali u druženju, hodanju i prekrasnim pogledima s vrhova.

Umor nestaje, a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović