Priče iz davnina – Čarobna šuma; 27.05.2023.

Čudesna šuma poslala je poslanike čarobne svoje na čelu s velikim bumbarom Mirom, nježnom sovom Ivom, elegantnim Baby Sharkom Željom i hiperaktivkom bubamarom Tarom, u parkić ispred Zoo-a da okupe sve Legose za svoju magičnu turu.

Čarobnjaci iz šume začarali su sve starije planinarske duše, a one mališane, legose naše, koji još imaju neiskvarene maštovite pametne glave darivali su bombonima, pjesmom, plesom i srećom. A ljepotica Kompa kada je otvorila vratašca svoja za sve male i velike planinare da osjete talase naše Drave. Dok ih ona prevozi s lijeve na desnu stranu, dječica oduševljenje iskazuju smijehom i galamom. Vraćamo se uz bliceve, na mobitelima, fotoaparata, kako bismo zabilježili trenutak vožnje iz čarobne osječke priče rijeka, šuma i divljine. Ah, kako nam malo za sreću treba, to znaju jedino naša djeca.

Vozilima raznim do Podravlja odlazimo gdje nas Čiko šumar i njegova šumarica pozdravljaju veselo i nakon zagrijavanja plesnog, krećemo na poučnu stazu koju krase irisi, jeleni, srne i ostale prirodne ljepote.

Vraćamo se u Posjetiteljski centar Podravlje da zasladimo nepce gulašem i napitcima raznim pa skupimo snage za još malo piknika i uživanja u prirodnoj ambalaži. Nakon ručka Dj mjuzu pušta, piknikiramo na dekama, loptamo se, reketamo i osvježavamo djecu uz vodu, colu i limunadu, a sebe uranjamo u čarobnu planinarsku tekućinu slatku.

Al’ je ta šuma čarobna…

Tara Agata