III. izlet Krndijskim stjenjacima; 03.04.2016.

Naša mala planinarska družina, brojnog stanja 18, odazvala se pozivu na 3. izlet Krndijskim stjenjacima u organizaciji PD Orahovica.

Na moje veliko zadovoljstvo s nama su krenuli i neki novi klinci.

Na izletištu ORAH okupio se veći broj planinara i planinarki, Orahovčana, Našičana, Požežana, Đakovčana… na veliko iznenađenje Zorku.

Zorko nas je poveo nemarkiranom stazom na super truper lagani pohod koji se pretvorio u iznimno zahtjevnu planinarsku avanturu, na kojoj smo se opako namučili i dobro oznojili.

Sve je bilo sjajno, od vremena, ekipe, raspoloženja, do staze.

Tražila se litra vode više, a hodanje, penjanje i spuštanje zarumenilo je  obraze planinarki. Njih  je bilo u većem broju te su u planinarskim i alpinističkim redovima naveliko pomrsile račune navodno „jačem“ spolu. Bravo mi!

Moram reći da je u današnjih 14 km uspona i padova bilo nekoliko zaista teških uspona ali i znatno veći broj kompliciranih spuštanja, pa i onih na „stražnjicama“. Staza je sipar, prošarana busenima trave i korijenja. Na pojedinim je dijelovima bio potreban dodatni oprez zbog mogućeg proklizavanja  i rušenja manjeg kamenja.

 HGSS priskakao je u pomoć kada god je trebalo.

Srećom izlet je prošao bez najmanjeg incidenta.

Na trenutke je bilo teško za povjerovati da takvi usponi i padovi, čak i jedna kratka „ferata“, okomita, vertikalna stijena postoje na Krndiji. Ferata je osigurana klinovima i sajlama, no većina ju je hrabro prošla .

Nasmijana i vedra lica u povratku znače jedno: trebamo još adrenalinskih izleta, weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

 

Vodič: Mirela Šefčić