Izborna Skupština HPD „BRŠLJAN- JANKOVAC“ Osijek; 01.02.2020.

Izborna Skupština HPD „BRŠLJAN- JANKOVAC“ Osijek

Na Izbornu skupštinu Društva sazvanu za dan 01. veljače 2020. godine u dvorani Šećeranskog doma u Osijeku, osim članova Društva, nazočili su i gosti iz drugih planinarskih društava: PD Zanatlije iz Osijeka, PD Dilj gora, HPD Tikvica iz Županje, HPD Cibalia iz Vinkovaca, HPD Orahovica, HPD Sokol Feričanci, HPD Belišće, Predsjednik udruge Slavonski planinari, HPD Sokolovac Požega, HPD Gojzerica iz Požege, HPD Vidim Kutjevo, PD “Konjuh” Tuzla iz BiH te PK “Poštar” Novi Sad, Srbija.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednika Društva Mire Muttera, izabrana su radna tijela Skupštine, u sastavu- predsjednik skupštine: Stanko Kereta, članovi: Mirko Ljubičić i Marija Bokun, ovjerovitelj zapisnika: Predrag Stojanović i zapisničar: Jasminka Pavlov. Nakon usvajanja odluke o članovima verifikacijske komisije i prebrojavanju glasova, Predsjednik Skupštine Stanko Kereta preuzeo je vođenje Skupštine. U nastavku je, prema utvrđenom dnevnom redu, Predsjednik Društva Miro Mutter podnio izviješće o radu društva u protekloj godini, koje je usvojeno većinom danih glasova.

Predsjednik Skupštine izvješćuje nazočne da je na upućeni poziv za kandidiranje za vodstvo društva, pristigla samo jedna formalno valjana kandidatura, predana od strane Jasminke Pavlov, koja potom, na poziv predsjednika Skupštine, izlaže svoj Plan i program rada, te svoj prijedlog kandidata za tijela Društva. Nakon ovog izlaganja, otvorena je rasprava, na kojoj nije bilo pitanja niti primjedbi, pa se pristupilo glasovanju. Po provedenom glasovanju, Predsjednik Skupštine utvrdio je da je jednoglasno donesena odluka da se:

Za Predsjednicu Društva izabire Jasminka Pavlov, te je potvrđen izbor članova tijela Društva u skladu s prijedlogom u kandidaturi:

Dopredsjednik Društva, ujedno po Statutu i član Izvršnog odbora: Milijan Žulj

Članovi Izvršnog odbora: Sanja Adam Brus, Valentina Bušić, Tihomira Klobučar, Ivan Lončarić i Ivana Sović

Članovi Nadzornog odbora: Mirko Ljubičić, Stanko Kereta i Anto Jurić

Sud časti: Velimir Čolović, Brankica Žarković i Milan Tojagić

Tajnica Društva: Vlasta Boček

Blagajnica Društva: Vesna Kolar

Likvidator Društva: Ana Andrić

Nakon utvrđenja o izboru novog vodstva, novoizabrana predsjednica Društva Jasminka Pavlov, kratko je pozdravila nazočne i zahvalila se na izboru.

Uslijedila je prava planinarska veselica u odličnom društvu, uz živu glazbu, dobru hranu, piće i zabavu do sitnih sati.

Na kraju, potrebno je posebno istaknuti da su veliki trud za dobru organizaciju i realizaciju ove Skupštine, uložili: tim za pripremu hrane i pića i uređenje dvorane, te članovi Društva koji su pomogli svojim donacijama slatkih i slanih delicija.

Jasminka Pavlov
Predsjednica HPD Bršljan-Jankovac

Foto: Marija Bokun