Izlet po zavičaju; 12.02.2017.

Šetnja  zavičajem

Prošle nedjelje krenuli smo sa serijom izleta nazvanih Šetnje zavičajem. Prvi u nizu je bila šetnja od „Želje“ iz Podravlja pa kroz Kopački rit, nasipom do mjesta Kopačevo.

Revni vozači okupili su se u 8 i 30. Odvezli smo automobile  do parkirališta u Kopačevu, pa se vratili sa  tri auta, na start naše šetnje.

Ugodno sam iznenađen sa odazivom planinara. Preko 40 hodača. Drago mi je što je šetnja postala  i međunarodna. Pridružili su nam se prijatelji planinari iz Sarajeva i iz Novog Sada. Naravno i nekoliko naših domaćih Slovenaca.

Dvije riječi o vremenu. Zaželjeli smo se lijepog sunčanog dana, hvala Bogu to smo i dobili. Jedan od najljepših dan u ovoj godini. Ujutro malo prohladno ali kasnije uživanje. Izobilje sunca!!!

 Krenuli smo. Rit još „spava“, nešto je leda na vodi, čuju se samo glasovi iz kolone koja se otegnula. Nema danas klasične planinarske discipline. Svako ide kako mu odgovara. Uz časkanje, priče i dosjetke, za nešto više od 3h  „savladano“ oko 11km ravnog puta. Nije bilo kuknjave pa su i planinarska pripravnica Silvija od 8 godina i naša baka Ružica sa nešto više godina bez problema došle do poznate „šlajsne“ koja spaja Kopački rit i Staru Dravu.  Kratak odmor i obavezno slikanje. Dogovor za što dalje. Kome nije dovoljno šetnje otišao je na drvenu šetnicu, netko se odmara uz kavu u restoranu Lopoč, netko žuri u restoran Didin konak na objed. Netko juri kući na nedjeljni ručak, jer ga čeka obitelj. Uglavnom oko 15h završena je naša šetnja.

Što reći na kraju.

Dragi prijatelji. Drago mi je što sam sa vama proveo dan ispunjen mirom i zadovoljstvom. Hvala Miri1. i Miri2, na pomoći u organizaciji pohoda.

Do slijedećeg izleta po  našem zavičaju pozdrav.

Miro3