Izlet u Daruvar-Petrov Vrh; 02.-03.03.2019.

02.-03.03.2019. god. PD „Petrov Vrh“ Daruvar

Polazak iz Osijeka iza Spara na Sjenjaku u 6,30 sati. Dvoje nisu došli zbog bolesti, tako da nas je 37. Ovaj izlet posvećujemo našem planinarskom  prijatelju SLIVI, koji je tragično preminuo prije 2 mjeseca. Stižemo u Daruvar i odmah odlazimo na groblje gdje polažemo vijence i palimo svijeće na Slivin  i na Feliksov grob.
Kupače  ostavljamo na bazenima, a ostali do doma na Petrovom vrhu. Tu nas dočekaju Šuco i Nada sa kojima smo prokomentirali tragičan događaj i onda smo „preuzeli“ dom.

Peku se dva janjca i piletina za večeru. Jedno janje platili smo mi, a drugo Josip Karakaš koji slavi odlazak u mirovinu i rođendan. Tako da je to  bio tužno-veseli skup.  U pola 4 popodne, Branimir ide po kupače i pečenje počinje. Danas je lajt dan. Nema hodanja, svatko ima neki zadatak. Večera je u 20 sati.  Pridružili su nam se i ostali prijatelji članovi društva  „Petrov Vrh“. Zabava do kasno u noć. Noćenje.

Nedjelja, doručak od večere, pa uz domaćeg vodiča 20 hodača kreću na hodanje, turu od oko 3 sata.

Dan je sunčan pa su i hodači nasmijani. Oni koji nisu išli na hodačku turu  pomažu u domu oko kuhanja njihovog  specijaliteta, vinski gulaš, koji je zaista  bio odličan, a neki  su prošetali do vrha  „Petrov vrh“.

Ručak oko 13 sati, spremanja stvari i u 15 sati povratak za Osijek, gdje uz jednu pauzu stižemo oko 18,45 sati.

Rekli  bi, izlet k’o izlet, ništa neobično. Ali meni puno znači. Nakon 8 mjeseci izbivanja zbog bolesti i gubitka noge do ispod koljena, te proteza, štake, kolica, uz pomoć prijatelja vodiča i svih ostalih i ja sam se upustio u tu avanturu, ponovno biti vodič, organizator izleta. Hvala  svima na podršci, Saletu i Duci posebno. Imati prijatelje je neprocjenjiva vrijednost!

Hvala dobrim domaćinima, to se zna, ali ipak, hvala svima.

Vođa puta: Miroslav Mitrović- Mitar

P.S. 05.05.2019. PD „Petrov Vrh“ Daruvar organizira pohod staze koja će biti posvećena  Slivi, „Slivina staza“,  ali o tome više kada budemo imali konkretna saznanja. Prijave kod Duce.

Još jednom, Jopa sretan ti rođendan!

Foto: Saša Pavičić