Srebrenik; 17.02.2019.

Povelji u pohode – Srebrenik – Majevica – BiH

17. veljače 2019. godine

Članovi HPD-a “Bršljan-Jankovac”, točnije nas 50, bili smo na izletu „Povelji u pohode“ na Majevici u BiH, koji tradicionalno, povodom rođendana grada Srebrenika, organizira Planinarsko društvo “Majevica” Srebrenik.

Na put prema Srebreniku zaputili smo se u 6,00 sati ujutro iza Interspara na Sjenjaku. Po dolasku, uslijedilo je okupljanje planinara, te nakon pozdravnih riječi domaćina, u 9,30 sati krenulo se na planinarsku stazu Srebrenik – Kuzumovići – Stari grad Srebrenik – Gornji Srebrenik – Voda Čuhlanica – Planinarski dom Lipici. Na platou Starog grada za sve sudionike bila je organizirana zakuska (čaj, razne pite, peciva, kolači…) i prigodan program u kojem su izletnici mogli čuti o bogatoj povijesti Srebrenika i ovog kraja.

Po završetku pohoda, koji je prošao u izvrsnom raspoloženju, na Planinarskom domu „Lipici“ na Majevici, domaćini su pripremili grah za sve planinare, kojih je bilo ukupno oko 1200 iz 63 planinarska društva iz Hrvatske, Srbije i BiH, kojima su dodijeljene zahvalnice nakon čega je započelo tradicionalno druženje planinara uz zabavno-glazbeni program. Vratili smo se u Osijek oko 20,00 sati.

Miro Mutter

Foto: Saša Pavičić