“Jesen u bojama kestena” Hrvatska Kostajnica; 15.10.2022.

Izletnička sekcija odlučila je za pozdrav jeseni (u bojama kestena) ove godine se uputiti gdje nismo skoro boravili i planinarili, pa smo tako otišli u Hrvatsku Kostajnicu.

Krenuli na vrijeme u 6 sati po magli i mraku. S jednom pauzom stigli u Kostajnicu u 9 i 30. Susret i upoznavanje sa prijateljima planinarima iz PD “Djed”. Dočekali su nas kao pravi domaćini sa tekućom dobrodošlicom.

U 10 sati grupa od 32 planinara iz našeg društva, te 10 planinara domaćina krenula je kroz kestenovu šumu na 12 km dugu stazu uz obilazak Ledererove staze i spomen područja do vrha planine “Djed”. U dobrom raspoloženju, malo prikupljajući plodove jeseni do restorana “Djed” stigli su oko 14 i 30. Piće osvježenja i u 15 sati ručak (grah, gulaš, bečki) i neizostavni izvrsni kolač od kestena. Još malo druženja pa povratak na drugu stranu prema gradu (45 min.), šetnja šetnicom uz ljepoticu Unu te polazak kući u 17 sati. U Osijek smo stigli oko 20 sati.

Posebno zadovoljstvo mi je što smo stekli nove drage prijatelje iz planinarskog društva “Djed” iz Hrvatske Kostajnice i radujem se njihovom dolasku u naš kraj i druženju na planinarskim stazama.

Na izletu je sve prošlo u redu, a osmjesi na licima prilikom povratka znak je da smo pogodili sa novom destinacijom.

Hvala ekipi na korektnom ponašanju, Branimiru na ugodnoj i sigurnoj vožnji te domaćinima na sjajnom gostoprimstvu i vođenju.

Do slijedećeg izleta izletničke sekcije srdačno vam mašem.

Vaš Mitar!