Jubilarni 10. pohod na Kapavac; 16.01.2022.

U jutro 16. siječnja krećemo u 6:30 u Zakorenje, tri kombija, nas 23 planinara. Kratak odmor u Našicama, kupimo našu planinarku Anicu Knezović i nastavljamo put.

U 9:30 stižemo u Zakorenje, do Vatrogasnog doma i idemo kombijima do planinarske kuće Kijer, odakle se kreće na stazu. Tu nas dočekuju domaćini i mnoštvo planinara iz drugih planinarskih društava. Okrijepili smo se čajem, rakijom, šampanjcem i krećemo na stazu u 9:30. Planinarski pohod desetu  godinu za redom organizira Sekcija Planinarskog društva Kapavac iz Zakorenja, podružnica PD Sokolovac Požega, a mi sudjelujemo osmu godinu, i to u zavidnom broju, što potvrđuje i zahvalnica Društvu.

Vrijeme sunčano prohladno, idealno za hodati.  Kreće hodačka grupa oko 200  planinara iz više  slavonsko-baranjskih društava. Krećemo od planinarske kuće n/v 235 na najviši vrh Požeške gore Kapavac n/v 618 m. Nakon otprilike dva sata hoda, stižemo na vrh Kapavac. Tu nas čeka  logorska  vatra, KUD, pjesma, a i zaigralo se i slavonsko kolo. Odmaramo neko vrijeme i krećemo natrag u DVD Zakorenje gdje nas čekaju domaćini.

Domaćini su nas pogostili prasetinom, kolačima, divan doček i okrijepa nakon hodanja. Živa glazba, ples, ugodno druženje. Podjela zahvalnica i pozdrav domaćina.

U 16 sati krećemo za Osijek. Stižemo oko 18 sati.

Zahvaljujem PD Sokolovac, Sekciji Zakorenje Požega na toplom prijemu, posebno gospodinu Lončareviću  te ostalima koji su nas srcem dočekali.

Hvala i mojim dragim planinarima koji su pridonijeli da ovaj izlet prođe u najboljem redu.

Zahvaljujem i našim vozačima Stjepanu, Minji i Dragi, koji su nas zdrave odvezli i vratili u Osijek.

Nadam se da ćemo se nagodinu ponovno družiti u Zakorenju, a do tada svima lijepi pozdrav.

 

Ana Andrić, organizator izleta