Jubilarni Jankovački Planinarski Put; 11.05.2019.

JUBILARNI JANKOVAČKI PLANINARSKI PUT
11.05. 2019. GODINE

Veliki događaj za naše Društvo, Jubilarni Jankovački planinarski put i ove godine je, 11. svibnja 2019. godine, uspješno organiziran i proveden u nazočnosti oko 250 učesnika, od kojih je bilo gostiju iz 20 društava iz Hrvatske i susjednih nam država: PD Zanatlija Osijek, HPD Belišće, PSD Cer Šabac, PK Radnički Beograd, HPD Vidim Kutjevo, HPD Sunovrat Đurđenovac, HPD Sokol Feričanci, HPD Vinica Duga Resa, HPD Vihor Zagreb, HPD Sokolovac Požega, PD Fruška gora Novi Sad, HPD Dilj gora Slavonski Brod, HPD Cibalia Vinkovci, PSD Ravničar Bačka Palanka, PD Psunj Pakrac, HPD Lipa Lipik, PD Krndija Našice, PD Naftaš Novi Sad, Šapice, PD Petrov vrh Daruvar.

U predviđeno vrijeme, oko 8,00 sati ujutro, stigao je autobus s članovima Društva koji su se odazvali pozivu da pomognu pripremu hrane i pića za sve učesnike. U vrlo kratkom roku, na livadi u Humljani, sve je bilo spremno za doček gostiju. Za istaknuti je, da su im u tome pomagale i naše prijateljice planinarke iz PD Zanatlija.

Dobrom raspoloženju, osim srdačnosti i ljubaznosti naših planinara i planinarki koji su dočekivali goste, pridonijelo je i sunčano i toplo vrijeme.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednika Društva Mire Muttera, vodiči su poveli sve hodače na predviđene tri staze: Jubilarni Jankovački planinarski put, koji je ishodalo oko 50 planinara i planinarki, te Jungova staza i Grofova staza.

Ispred Planinarskog doma Jankovac organizirana je veselica uz živu glazbu za sve učesnike. Nakon povratka hodača s Jubilarnog Jankovačkog planinarskog puta, podijeljene su Zahvalnice gostujućim društvima, a koji su redom izrazili svoje zadovoljstvo ishodanim stazama, ljepotama Papuka, organizacijom ovog događaja, te našim gostoprimstvom.

Na kraju, potrebno je posebno istaknuti da su veliki trud za dobru organizaciju i realizaciju ovog događaja, uložili, kao i inače: tim za pripremu hrane i tim za pripremu pića, tim za glazbu, te članovi Društva koji su pomogli svojim donacijama pića i ića.

Posebno zahvaljujemo članovim HGSS-a Stanica Orahovica i Stanica Požega, koji su radi osiguranja, u velikom broju nazočili ovom događaju, a sretni smo što je sve prošlo bez njihove intervencije.

Jasminka Pavlov, tajnica Društva

Foto: Ankica Ursić-Molnar