Južni Velebit; 22.-24.07.2022.

Na izlet na Velebit, u petak ujutro krenula su 22 planinara, 2 kombija i 1 automobil. Put do mjesta Rizvanuša i dalje do parkinga odakle smo krenuli na Visočicu prošao je bez problema na opće zadovoljstvo dobro raspoloženih planinara. Na putu do Visočice kao i po povratku s vrha napravili smo pauzu kod planinarske kuće Visočica. Staza do vrha je bila lijepa i ugodna za hodanje. Po povratku s vrha na kojem smo uživali u lijepom pogledu i vremenu zaputili smo se u hostel u Baške Oštarije gdje sam rezervirao smještaj.

U subotu nakon doručka i kave otišli smo na Veliki Stolac, a oni koji nisu htjeli planinariti otišli su na kupanje u uvalu Tatinja. Zbog visoke temperature i umora nekih planinara potrošili smo puno vremena pa sam donio odluku da ne idemo na Debeli kuk. Po povratku u hostel večerali smo i nakon toga smo nastavili druženje.

Nedjelja ujutro, doručak, kava, spremamo stvari i vozimo se do uvale Tatinja na kupanje. Na povratku u Osijek imali smo pauzu u LD Muljava za ručak gdje smo uživali u gulašu od divljači i na daleko poznatim palačinkama. Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u druženju, hodanju, kupanju i prekrasnim pogledima s vrhova.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović