KLAPA II-JUBILARNI JANKOVAČKI PLANINARSKI PUT 13.05.2017.god.

KLAPA II
JUBILARNI JANKOVAČKI PLANINARSKI PUT 13.05.2017.god.

Lijepo osmišljen, dobro pripremljen ovaj naš JJPP, drugi po redu, mislili smo, e to je to, al’ nije, nešto fali. Fale planinari. Po meni slab odaziv.  Pitam se, vučemo li mi neke grijehe iz prošlosti, ili smo sada nešto skrivili, zovemo planinare sa svih strana, a ne doživljavaju nas. Ne žalim se ja, niti koga molim da dođe, nego kako rekoh, pitam se. Činjenica je da smo mi najbrojnije društvo u Slavoniji, pa i šire, kuda god idemo pun je bus, možda mi onda izgleda da je došlo malo planinara. Kako bilo da bilo ja stojim iza toga da je slab odaziv na izlet koji je stvarno atraktivan i neobičan za ovo područje, a pogotovo se čudim Slavonskim planinarima, pa to je naš Papuk.

Uvod je takav kakav je, ja ne mogu pisati šta je bilo dok ne napišem šta mislim.

Pripreme traju već duže vrijeme i evo tog 13.05., a da ne bude sam 13., pada nam i kiša.

Nas 8 idemo kombijem, tzv., ekipa za očevid, ili prevedeno na planinarski, ekipa za pravljenje sendviča. Idemo u 6:00 sati, a dva busa naših planinara će krenuti u 7:00 sati. Mi mislili da smo prvi stigli u Humljane, mjesto okupljanja, ali ne, Bjelovarčani su tamo. Naša „snajka“ iz Bjelovara zasukala rukave i prihvatila se posla. Brzo je bilo pripremljeno sve što treba, i doček gostiju je bio u dobrom raspoloženju. Rakijica i sendviči baš  su „legli“.  Ko je želio mogao je kupiti Dnevnik JJPP, a predstavnik Društva dobio je za svoje Društvo našu Zahvalnicu. Zahvaljujem prijateljima, planinarima iz BiH, Zagreb Matica, Zagreb HPD Željezničar, Marija Bistrica PD Grohot, Bjelovar, Đurđenovac, Feričanci, Zanatlija Osijek, Županja, Požega, Kutjevo, Našice, Belišće, Velika.

Kratak pozdrav našeg predsjednika, Muttera, prisutnima, po mojoj procjeni oko 200 planinara. Predstavlja vodiče za sve tri staze:

U 10:00 sati je pokret na JJPP, nekih 6 sati hoda, a mi ostali prvo sve pospremamo, a onda u bus i vožnja do Drenovca. Tu se dijelimo u 3 grupe, jedni idu „Jungovu stazu“, drugi idu cestom do Jankovca, a treći busom. Ja sam hodala cestom. Svi se vidimo u domu na Jankovcu. Putem nas je prala kiša i grijalo sunce pa sam ja nekako imala dojam da smo došli čiste duše.

Ovi iz Doma Jankovac, nisu baš hodali po kiši i suncu pa nam nisu dozvolili montirati glazbu u domu. Ne znaju oni ko je naš D.J., Mitar se snašao, montirao glazbu u „Jaslicama“. Glazba je bila super, vjerojatno smo zbog toga bili nagrađeni sunčanim drugim dijelom dana. Možda smo samo dobri, ko zna.

Tu smo postavili stol za evidenciju hodača JJPP, žig u dnevnik i bedž.

U to stižu hodači Jungove staze, stigao i Ruco, za one koji znaju Rucu.

Bilo je prevruće za sendviče pa ih nismo pravili. Kasnije smo dobili „jezikovu juhu“ i baš nam je prijala na onoj vrućini, a liječi i umor. 😊

I još malo glazbe i plesa i u pola pet stižu hodači. Jedva smo mi njih stigli popisati, odoše plesati kao da su se sada ustali, dakle Marićka je vragu iz torbe pobjegla, tvrdim 😊.

Prođe dan, 19:00 sati povratak u Osijek. Glazba je bila za dušu  pa se nekima nije išlo još kući, Vinka je bila točna. Ako se Vinka pitaš zašto ih ne imenujem, ne znam im imena. 😊

Povratak za Osijek preko Našica. Naš bus obilaznicom, vođa puta u našem busu je Mitar, ne voli burek. Drugi puta ako budem mogla birati idem u bus koji voli burek, 😊

Jedan prekrasan izlet, prekrasan dan, neka vam bude žao što niste bili sa nama.

Sve koji su bili danas na Jankovcu pozdravljam i zahvaljujem na super druženju.

Do slijedećeg JJPP, pozdrav svima.

U Osijeku, 15.05.2917.god.

Angelina