Kukurica Party; 28.07.2016.

Nama planinarima, napose predsjedniku Mutteru, osim planinarenja, svakakve dobre ideje padaju na pamet.
I zašto onda ne bismo u sezoni kiselih krastavaca kuhali kukuruz i počastili se?
Nije teško žabu u vodu natjerati i evo, jučer su naši vrijedni članovi Bahi i Milijan skuhali ni manje ni više nego pun kotao slasnih i sočnih, manjih ili većih klipova. I sve pod budnim okom našeg Predsjednika. Da ne zagore.
A moja mala drugica Mira sve ih prethodno načisto oljuštila.
Društvo se polako okupljalo i nakon službenog dijela, jedva dočekasmo kukuruze. Netko sa soli, netko bez soli, ali bez hladnog piva se nije moglo, jer kukuruz je vruć, a vruće je bilo i u našem podrumu. A i mi vrući, valjda od vrućeg i sparnog dana.
Naravno, kukuruzi su uz šale, smijeh i razgovor planuli. Izgleda, sva istina je da kukuruz zbližava ljude i vraća osmijeh na lice.
Svi koji niste mogli doći, samo da znate, falili ste!
Već razmišljamo kakav bi idući tematski party trebao biti, ali ne sumnjam da će biti dobrih prijedloga.
Naposljetku, neki kukuruzoljupci su išli kući via Žuta podmornica. Ili Petar Pan. Ili neka terasa kafića. Kao da već nismo dovoljno opteretili naše trbušne mišiće.
“Okolo kere”…samo da budemo još zajedno i nastavimo se družiti.
Jer dobrom druženju i razgovoru, šali nikad kraja. Pogotovo na našoj lijepoj Dravi, uz romantična prigušena svjetla. Eh, da ne zaboravim i komarce.
Na brodu je bilo Društvo Podunavskih Švaba, lijepo su uz gitaru i usnu harmoniku zapjevali. Nagradili smo ih velikim pljeskom.
Zaista, večer za pamćenje.
Eto, što sve kukuruz čini ljudima!

Blaža

Foto: Milijan Žulj