LEGOSI-„Dolazak vitezova na zmijarsku kulu”; 16.05.2021.

Dolazak vitezova na utvrdu Korogyvar
16. svibnja 2021.

Nakon dugo vremena došao je dan i za naše Legose. Izlet dugo vremena u pripremi.  Zbog jutarnje kiše odustala trećina izletnika. Samo najhrabrije sitna jutarnja kiša nije obeshrabrila i hrabrost se isplatila. Krenuli smo oko 9 sati s NK Tomislava na Livani do Zidina ili Korogyvara. Nasmijana i ushićena lica, vedre i vesele dječje oči govorile su sve. Iako je viša sila spriječila moje glavno iznenađenje – „prave“ Vitezove da nam dođu u goste izlet je bio prepun pozitivnih iskrica.

Nas 36 je krenulo s polazne točke, a na Zidinama nas je dočekalo još petaestak izletnika. Za naše Legose ovo je bio i safari izlet: vidjeli su farmu bikova, divlje zečeve, fazane, ovčice, koze i magarce, a lovci su nam rekli da se čuvamo divljih svinja jer su sad opasne budući da su oprasile male praščiće.  Dječje oči su s veseljem lovile trčeće zečeve i s oduševljenjem ovjekovječili na desetke fotografija u zelenilu ječma. Nakon sat i pol vremena stižemo na naše prvo odredište, utvrdu Korogyvar. U tom je trenutku sunce pobijedilo oblake i Zidine su zasjale u nekom posebnom sjaju. Legosi su s pažnjom slušali legende o tom mističnom mjestu, a neki su planinari komentirali da su znali kako je blago zakopano kako bi došli s ašovima danas a ne s planinarskim štapovima😊.

Nakon milijun obiteljskih fotografija u ruševinama Korogyvara uputili smo se na obližnji ribnjak kojim gospodari Udruga športskih ribolovaca RVIBDR Čepin. Tamo nas je čekala predivna sjenica ispod divnih procvalih kestenova ispod koje su Legosi ostavili svoje rance a onda brže pohitali na sve strane. Stariji legosi pripremili su ukusan roštilj i svi smo u slast počastili svoja nepca sa zasluženim obrokom. A onda iznenađenjima nikad kraja. Za uspomenu na ovaj izlet Ivan im je izradio narukvice sa zviždaljkom i kompasom, a dobili su i sitnicu za uspomenu koja će ih sjećati na ovaj provedeni izlet.

Jedva čekam kao i vi slijedeći izlet, ali nažalost nije iduće nedjelje😊kako ste poželjeli. Morat ćemo se svi strpiti do lipnja, a onda će nam biti isto tako lijepo ako ne i ljepše. Pozdrav svim malim i velikim Legosima koji su bili danas dio ove priče. Legosi Vi ste moji najdraži vitezovi!  Vjerujem da se prepuni dojmova koje će preslagivati do idućeg izleta, a moje je srce puno!

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali realizaciju ovog izleta!

Valentina Bušić

Pogledajte animaciju prijeđenog puta…

Foto uz privolu roditelja: