Jubilarni Jankovački Planinarski Put; 09.05.2021.

JUBILARNI JANKOVAČKI PLANINARSKI PUT
09.05.2021. GODINE

 

Jedan od naših najznačajnijih događaja, Jubilarni Jankovački planinarski put i ove godine je 09. svibnja 2021. godine uspješno organiziran i proveden u nazočnosti oko 200 učesnika, od kojih je bilo gostiju iz 8 prijateljskih planinarskih društava: HPD Cibalia Vinkovci, PD Đakovo, PD Zanatlije,  HPD Vidim Kutjevo, HPD Sokolovac, HPD Gojzerica, HPD Orahovica i HPD Učka iz Rijeke, kojima se od srca zahvaljujemo što su našli načina i volje da nas podrže u ovim složenim vremenima.

U predviđeno vrijeme, oko 9:30 sati ujutro, nakon pozdravnih riječi Predsjednice i Dopredsjednika, vodiči su poveli sve hodače na predviđene dvije staze: Jubilarni Jankovački planinarski put, koji je ishodalo oko 65 planinara, te Jungova staza, koju je ishodalo  71  planinar, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i pod budnim okom pripadnika HGSS-a.

Sunčano i toplo vrijeme, dobro raspoloženje i želja za provodom u prirodi, učinili su, prema izjavama nazočnih, da se staze ishodaju disciplinirano, uz veliko zadovoljstvo i opću radost.

Ispred Planinarskog doma Jankovac organizirana je veselica uz glazbu i izvrstan grah za sve učesnike. Nakon povratka hodača, podijeljene su Zahvalnice gostujućim društvima, a koji su redom izrazili svoje zadovoljstvo ishodanim stazama, ljepotama Papuka, organizacijom ovog događaja, te našim gostoprimstvom.

Na kraju, potrebno je posebno istaknuti da su veliki trud za dobru organizaciju i realizaciju ovog događaja, uložili, kao i inače, tim za pripremu hrane i pića: naši nenadmašni Milijan, Bahi i Srećko (Tuna).

Posebno zahvaljujemo članovima HGSS-a, koji su u velikom broju nazočili radi osiguranja ovog događaja, a sretni smo što je sve prošlo bez njihove ozbiljnije intervencije.

 

Jasminka Pavlov, predsjednica Društva