LEGOSI na Jankovcu; 11.12.2022.

Legosi na prvom snijegu

 

Nedjelja 7:30  najhrabriji Legosi su na mjestu polaska. Veliki priželjkuju otkazivanje izleta. Kiša, istina, neumorno pada, temperatura je u minusu. Maleni se baš i ne sekiraju. Vodička je uporna. Dogovor je dogovor.

Što  smo bliže Jankovcu otvaraju se vrata nekog novog, čarobnog i bajkovitog svijeta. Sve je pod snijegom, krošnje  drveća, borovi, potok bujan da bujniji ne može biti.

Istrčavamo iz busa, oduševljeni ljepotom našeg Jankovca. Ostajemo i bez daha i bez teksta.

Brzinski doručak, kruh s masti ili medom, čaj.

No nožice bi hodale, ručice dirale snijeg, glavice smišljaju što će staviti snjegoviću na mjesto nosa.

Toplo obučeni krećemo od Jankovca prema Češljakovačkom. Sale i Ivica prave prolaz, moramo znati koliko nas ima. Hodamo u koloni iza vodičke, znamo mi i tko je “metla”. Pod nogama škripi netaknuti snijeg. Pratimo tragove jednog zeke. Jezero je čarobno. Užitak neopisiv.

Najveći Legosi  prisjećaju se sanjkanja na vrećama ispunjenim slamom, veliki drvenih sanjki, a mali se smijulje. E da im je sad koja “lopata” da se sunovrate niz neku od padina.

Grudanje, mooooožžžžeeeeee. Bacanje u snijeg, naravno da može.

Diveći se ljepotama stižemo do križanja puteva, no možemo mi još hodati pa produžavamo turu. U povratku idemo  stazom prema Drenovcu, preko staklarskog groblja,  prema slapu. Sad smo već umorni, hodamo puna dva sata, no ne odustajemo.

Slap Skakavac, uvijek atraktivan i fascinantan. Ali danas posebno živahan.

Nitko se ne žali na već promrzle ručice i mokre nožice.

Nakon ručka u toplom domu,  radimo božićne ukrase kojima ćemo urediti naše prostorije.

Svi smo oduševljeni jer  ljepši dan na Jankovcu nismo mogli zamisliti. Volila bi da možete čuti samo neke dječje komentare. Nitko nije ni pomislio na mobitel, TV ili Play Station.

Hvala svima na podršci i pomoći oko organizacije izleta.

Hvala predsjedniku koji uvijek podržava svoje Legose .

Hvala i vama dragi moji Legosi na velikim osmijesima i iskrama u očima. Preslatki ste kad zaspite rumeni još na stepenicama busa.

Vaša vodička, Mirela