Maškare na Petrovom vrhu-Daruvar; 10.–11.02.2018.

Petrov vrh, Daruvar, 10.-11.02.2018.god.

Ekipa od 35 planinara uputila se na maškare u Daruvar u planinarski dom Petrov vrh. Domaćini su nam članovi istoimenog planinarskog društva. To su sada već tradicionalne maškare. Do Daruvara treba predahnuti pa smo to, isto već tradicionalno, napravili u Slatini u pekarnici „Kod Joze“.

Stižemo u Daruvar pred kupalište, dočeka nas Sliva. Više od pola busa ostaje na kupanju. Njih će u pola 3 pokupiti Branimir i dovesti u dom. Ostali krenemo prema domu. Nailazimo na groblje upaliti svijeći našem prijatelju Feliksu, a onda do Lotade, zbog „tekućih pitanja“. Od Lotade njih četvoro krenu pješke do doma, a mi ostali busom.

Do večere svako ima neke svoje prioritete, uglavnom oko roštilja. Stigli i kupači, svi smo na okupu, večera je u 7 sati, izvrstan vinski gulaš, prase se peče za sutra. Poslije večere maškare, tema je 80-e. Izvrstan nastup naše skupine . Pridružili su nam se i domaći planinari. Uz ples i druženje potrajali je to do sitnih sati.
U nedjelju ustajanje, tko je želio ići na hodanje išao je sa Slivom kao vodičem, ostali kartali, uživali na skijalištu, sanjkali se ili samo gledali snijeg. Kada su se vratili hodači, prezadovoljni, stiže i ručak, prasetina, krumpir i grah salata. Polazak za Osijek je dogovoren u pola 3. Jedna zajednička fotografija, pozdrav sa domaćina i krećemo. Pauza je ponovo u Slatini, bez bureka. U Osijeku smo do 7 sati.
Na kraju mogu samo reći hvala svima i planinarima iz Daruvara i vama koji ste se uputili na ovaj izlet.

Vođa puta i organizator izleta: Miroslav Mitrović