Medvednica-Sljeme; 16.-17.11.2019.

Prema planu krenuli smo na izlet u subotu u 5 sati. Nekoliko izostanaka pa nas je bilo 35. Vožnja autoputom i onda iza Novske mrak. Nebo se toliko zamračilo i počelo je potop.

Prema D. planini su tekli potoci po cesti. Zastao sam sa busom i u dogovoru sa Vladom i Sašom odlučio da je ludost poslati ljude na 6-satnu hodnju kad bi za 10 minuta bili mokri do gole kože. Okrećemo bus i nakon manjih tehničkih problema, završimo u radionici, pa nakon 15 minuta zamjenskim busom nastavimo prema Sljemenu.

Po dolasku u podnožje kod pilane Bliznec dio grupe izlazi i ipak po sitnoj kišici krene na uspon u trajanju od 2 sata. Ostatak busom do gore pa pješice 20 minuta do doma. Smještaj prestanak kiše pa su mnogi iskoristili vrijeme za hodanje u manjim grupicama po okolnim stazama. Navečer nakon obilne večere, navijali smo za Vatrene pa oko 23 sata na spavanje.

U nedjelju je svanuo krasan sunčan dan pa se plan hodnje sav ispunio. U 15 sati smo stigli u Zagreb, prošetali po Interliberu pa u 17 sati krenuli kući gdje smo stigli oko 21 sat. U dobroj klapi i sa 3 nove prijateljice iz društva “Frankopan” vikend je bio i uspješan i dobar unatoč problemima s vremenom.

Do slijedećeg izleta mašem na pozdrav!

Zahvalio bih se svima na korektnom ponašanju, Vladi i Saletu na vođenju i podršci, te domaru Miri i osoblju najboljeg planinarskog doma na Sljemenu (Runolist).

Organizator i vođa puta: Miroslav Mitrović-Mitar