Medvednica-Sljeme-Stubaki; 25.-26.11.2023.

Izletnička sekcija je odradila i 15. izlet u 2023. i na to je vrlo ponosna. Završni dvodnevni izlet je bio na Medvednicu-Sljeme.

 

Polazak po planu u subotu u 5 sati. Nakon ugodne vožnje autoputom stižemo na parking Bliznec podno Sljemena u 9 i 30.

Ekipa od 22 hodača krenula je Bikčevićevom stazom u 9 i 45 i za 2,5 sata stigla u pl. dom Runolist. Ostatak ekipe (nas 13) busom do Grofice, pretovar velikih ranaca u džip pa pješice 20 min. do doma.

Smještaj u sobe, okrepa pa grupa od 25 planinara pod vodstvom Jope i Zrinke te Diklom u svojstvu metle kreće na uspon na vrh Sljemena. Vrlo hladno vrijeme uslijed vjetra brijalo ih je cijelo vrijeme. Hrabra skupina po dolasku na vrh posjetila je novootvoreni vidikovac sa sjajnim pogledom na Zagreb i okolicu. Nastavak hodnje preko kapelice, Puntijarke i evo ih u Runolistu za 3,5 sata.

Grijanje uz kaljevu peć i kuhano vino. U 19 i 30 fantastična večera (hvala Mireku, Marinu i kuharicama), nakon toga uživanje u malo glazbe, kartanja i odlazak na počinak. Najizdržljiviji su ostali do ponoći.

U nedjelju ustajanje u 7 sati, obilan doručak te u 8 i 30 grupa od 20 hodača kreće na turu od Runolista preko Horvatovih 500 stuba do Pila oko 3,5 sata hoda po prekrasnom sunčanom danu. Ostatak ekipe vozi rance džipom do busa, utovar, čaj s rumom u Grofici te odlazak  do Pila.

U 12 i 15 krećemo s busom do Stubičkih toplica. Od pola jedan do tri kupanjac za nagradu u toplom bazenu pa odličan zajednički ručak u hotelu M. Gubec i u 16 i 15 polazak kući. Sa jednim zastankom u Osijek smo stigli u 20 i 30.

Zaključak ekipe: da je ovo bio jedan odličan izlet u organizaciji izletničke sekcije, a to ne bih uspio da nije bilo vodstva lavice Zrinke pod patronatom Jope i budnim okom Dikle uz podršku cijele ekipe i na tome im puno hvala.

Pohvala i Branimiru na sigurnoj i ugodnoj vožnji.

Do slijedećeg izleta srdačno vam mašem.

Vaš Mitar