KRNDIJA-Ružica grad, Kapovac, Petrov vrh; 19.11.2023.

KRNDIJA, Međa – Petrov vrh (701 m) – Manastir – Duzluk – Ružica grad (378 m) – Kapovac (791 m) – Međa

 

U nedjelju ujutro u 6 sati krenula je grupa od 43 planinara na izlet na Krndiju, s planom obići: Kapovac (KT HPO-e) te Petrov vrh i Ružica grad (KT SPP-a).

Na putu od Osijeka do Međe, koja nam je predviđeno mjesto polaska na stazu, zaustavili smo se po tradiciji u Našicama na burek i kavu. Vremenska prognoza je predviđala lijepo vrijeme za hodanje, a na vrhovima malo hladnije i vjetrovito. Ekipa je bila dobra i svi smo bez problema savladali stazu u dužini cca 16 km, jedino je jedna planinarka imala nezgodu, okliznula se i pala ali na sreću bez većih posljedica. Obišli smo sve planirane kontrolne točke, fotografirali se na njima i uživali u pogledu na Krndiju u bojama jeseni. Po dolasku na Među sjedamo u autobus i idemo u hotel Dukat u Orahovicu gdje smo imali dogovoren ručak, planinarski grah s kobasicom i slaninom. Ručali smo, okrijepili smo se kako bismo nadoknadili B vitamin i nakon toga slijedi povratak za Osijek

Izlet je u opuštenoj atmosferi, bez obzira na vrijeme, i već spomenutu nezgodu  uspješno odrađen. Svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u druženju i hodanju, a nekoliko planinara je prvi put bilo na pravom planinarskom izletu a popevši se na gore spomenute vrhove pomaknuli su svoje granice. Doprinos uspješnosti izleta dali su i metle Zrinka i Dikla.

 

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović