Mosor (Veliki Kabal, Ljubljan, Debelo brdo); 10.-12.06.2022.

Na izlet na Mosor krenuli smo u petak ujutro a prošao je na opće zadovoljstvo svih planinara jer smo prošli sve što je bilo planirano, uz dobro raspoloženje i lijepo vrijeme.

Put do mjesta Gornje Sitno, bio je bez problema, tamo smo parkirali kombi i sa svim stvarima popeli se do planinarskog doma Umberto Girometta, gdje nas je dočekao domar Špiro. Nakon što smo se smjestili popeli smo se na Veliki Kabal. Staza do vrha je bila lijepa i bilo je ugodno za hodanje. Po povratku s vrha čekala nas je Špirina super večera.

U subotu nakon doručka i kave krenuli smo na planiranu rutu, PD Umberto Girometta – Ljubljan – Kunjevod – Plišivac – Visoko brdo – Debelo brdo – PK Lugarnica – PD Umberto Girometta. Dan je bio kao stvoren za planinarenje, ekipa je dobro raspoložena a staza po grebenu zanimljiva za hodanje. Na povratku s Debelog brda preko Lugarnice, ekipa je izabrala dužu i težu stazu pa smo na stazi proveli 11 sati  35 min. Po povratku u dom čekala nas je večera a nakon toga smo nastavili druženje.

Nedjelja ujutro, doručak, kava, spremamo stvari i silazimo u Gornje sitno pakujemo stvari u kombi i idemo do Medića na kupanje.

Na povratku u Osijek imali smo pauzu u Bugojnu za ručak. Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u druženju, hodanju i prekrasnim pogledima s vrhova.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović