PAG – otok soli, čipke, sira i “druge strane mjeseca”; 16.-19.06.2022.

Izletnička sekcija opet u akciji. Ovaj put smo odabrali destinaciju gdje još nismo bili u ovolikom broju. Putovali smo na otok Pag od 16-19.06.2022.

Polazak po običaju na sabajle u 4 ujutro. Vožnja autoputom uz dvije stanke i evo nas u gradu Pagu oko podneva. Smještaj u sobe, osvježenje i pravac plaža. U 18 sati smo se okupili kod hotela. Zajednička večera. Stigao je naš vodič kroz ova 3 dana (Alan) te smo krenuli u šetnju po gradu uz njegovo stručno i poučno vodstvo. Po povratku malo priče i na spavanje.

Drugi dan grupa od 18 planinara kreće u 5 sati ujutro na stazu “Druga strana mjeseca” u trajanju 5 i pol sati (13, 2 km). Na zadnjim dijelovima staze ekipu je pratila doista nesnosna vrućina. Pokupili smo ih u bus u 10 i 30, vratili u hotel i u 11 i 30 svi su bili na plaži. Utisci i vidici sa staze su nezaboravni. Večera u 19 sati pa uz malo glazbe i plesa druženje do ponoći.

Treći dan ustajanje malo kasnije, doručak pa u 7 sati na stazu prema najvišem vrhu otoka Paga (Sv. Vid 321m/nm).
Grupa od 19 planinara je za 3 sata odhodala stazu na relaciji Kolan-Sv. Vid-Šimuni (5,8 km). Pokupili smo ih u bus u 10 sati. Povratak u hotel, zasluženo hladno pivo pa pravac na izlet brodom “Robinzon” u 14 sati. Plovidba do uvale u Paškim vratima, kupanjac, skokovi s broda, bevanda i pjesma. Povratak u hotel u 18 sati. Večera pa druženje uz glazbu i ples do ponoći.

Četvrti dan ustajanje u 8 sati, doručak pa pakiranje stvari u bus te još 3 sata kupanjca na plaži. U 13 sati polazak kući. Sa jednom dužom stankom (1,5 sat) za ručak kod “Macole” na Ziru vješto smo izbjegli kolone na Lučkom, mali zastanak na Dragaliću i uz pjesmu u autobusu u Osijeku smo bili u 21 i 30.

Zahvalio bih se svim učesnicima na super ponašanju, i velikoj pomoći da ovaj izlet ponese naziv “Fantastičan”. Hvala Josipu Karakašu i Milanu Kovaču na pomoći na stazi, osoblju hotela na besprijekornoj usluzi, te Branimiru na ugodnoj vožnji.

Posebna zahvala našem odličnom vodiču Alanu.

Vaš Mitar!