Novska; 14.10.2017.

Novska 14.10.2017.

Poželjeti se nije moglo bolje. Prekrasno vrijeme, pun bus, dobra ekipa i što još treba da izlet prođe u najboljem redu. Naravno i dobri domaćini, a planinari PD ‘Zmajevac’ Novska su to upravo bili. Prva među jednakima njihova predsjednica Melita širokog osmjeha i još raširenijih ruku dočekala nas je u lijepom gradiću Novska koji se isto kao i naš Osijek nalazi u Slavoniji.

Nažalost uoči samog polaska izostalo je 7 planinara sa spiska za bus. Žao mi je, a vjerujem i njima. Razloga uvijek ima, no kao što rekoh domaćini su nas dočekali sa pićem dobrodošlice u dvorištu HGSS-a. Poslije kratkog pozdrava i neizbježne obiteljske slike krećemo na lijepu šetnju njihovim prekrasnim krajem. Svi smo uredno ishodali ne pretjerano zahtjevnu stazu i poslije okrijepe (gužvara sa puno raznih sadržaja) u lovačkoj kući nastavljamo do Novljanskog jezera gdje nas čeka bus.

Domaćini nas vode na ručak koji je posljedica natjecanja u lovačkom gulašu i mi smo trebali biti jedni od brojnih degustatora. No uzvanika je bilo jako puno tako da nas je PD ‘Zmajevac’ još naknadno nahranio fino začinjenim debrecinkama. Kao što rekoh domaćini za svaku pohvalu. Malo smo obišli i štandove koji su tu bili zato što je Novska slavila dan grada. Pozdravljeni od naše Melite odlazimo polako put Osijeka, za jasnom željom da ovaj susret ne bude i zadnji. Dobili smo obećanje da se vidimo na Jankovcu, ako ne prije onda za JJPP slijedeće godine.

Sve pohvale za sudionike ovog izleta, i kako sam im rekao bili su ‘ingeniozni’. Naravno i sve pohvale na račun BN TOURS-a koji nas je lijepo odvezao i vratio.

Nositelj i organizator turističkih sadržaja u prirodi:
Miroslav Bahmajer

Foto: Ivica Mihaljević