OPP; 13.04.2024.

Starješinama HPD-a „Bršljan-Jankovac” pala je na pamet ideja da organiziraju redovitu planinarsku rutu zvanu Osječki pješački put tkz. OPP.

Tako smo nas desetak entuzijastičnih planinara u subotu na dan 13. travnja u 8:00 h obilježili prvu probnu hodnju.

Plan je da to bude redovita planinarska ruta koja će se održavati svake subote u mjesecu u točno 8:00 h. Početna lokacija sastanka je Pampas, a sama staza određena je prekrasnim šumskim putem koji vijuga uz tok rijeke Drave sve do ušća Karašice.

Put se nastavlja i dalje od ušća Karašice, ali planinarski izlet planira se tamo završiti tako da ne bude previše naporan i da bude prilagođen za sve uzraste. Put sveukupno traje oko četiri sata i obilježava oko 13-ak prijeđenih kilometara.

Prva probna hodnja prošla je uspješno. Nas desetak planinara maksimalno smo uživali u predivnom sunčanom danu. Dobili smo mogućnost da se prepustimo čarima šumske tišine i pjevu ptica. Društvo su nam pravila dva četveronožna prijatelja koji su također s nama uživali u lijepom danu – idealnom za planinarenje.

Ta četiri sata prebrzo su nam prošla. Rastali smo se zadovoljnog duha. Dobili smo čast da sudjelujemo na prvom probnom hodu jedne moguće prekrasne ideje. Držimo fige i dati ćemo sve od sebe da ove redovite subotnje planinarske šetnje opstanu.

Ema Babić