Osječki Pješački Put; 03.10.2020.

5. Osječki pješački put

Dana 3. listopada održan je već tradicionalni „Osječki pješački put“ drugačiji po mnogočemu od prijašnjih. Sama situacija nagnala nas je na pridržavanje epidemioloških mjera. Stoga se okupio ove godine i znatno manji broj hodača. Nakon revitalizacije 2016. godine ovo je bio 5. po redu OPP. Polazište kao i uvijek na trgu Ante Starčevića i naša vrijedna ekipa na prvom štandu. Ove smo godine ugostili planinare iz Međimurja koji su došli uživati u sunčanom slavonskom danu.

Nakon što su se svi okupili krenulo se nešto kasnije oko 10 sati prema Tvrđi. Sunčan dan izmamio je mnogo Osječana, a u Tvrđi već tradicionalni Sajam antikviteta i najbolje langošice upotpunile su našu ophodnju. Hodači su se priključivali na svim kontrolnim točkama tako da je na Udičarski dom stigla lijepa kolona. Hodači su se okrijepili na Udičarskom domu malo odmorili, a potom je krenuo svatko na svoju stranu. Gosti iz Međimurja na Jankovac, a mi ostali smo se uputili pješke nazad prema Osijeku.

Bio je ovo jedan lijep dan u prirodi. Zahvala svim sudionicima koji su uljepšali ovaj pohod svojom dobrom voljom. Za uspomenu smo im ponudili novi dnevnik OPP-a koji će ih sjećati na ishodani put.

Hvala svim našim članovima na angažmanu i trudu te držimo palčeve da ova cijela situacija s Covidom čim prije završi kako bismo nagodinu privukli brojne hodače te mogli opušteno uživati u svakom koraku ovoga puta.

Valentina Bušić

Foto: Josip Karakaš