Panonske vještice sa Aršanja vas pozivaju u goste; 22.07.2017.

Villány – Negyharsány – panonske vještice 22.07.2017.

Manja skupina planinara, ona koja je prepoznala unutarnji zov kojim su ih dozivale vještice, odvažila se na ponuđeni izlet. S obzirom na to da su vještice bacile uroke, bilo je svega – vrtnje letenja, ljutnje, dosta znoja, pokoji otpali potplat, ali na kraju dana svi se s osmjehom na licu vraćamo u Osijek.

Dobra strana izleta je ta da su svi spoznali da im je razina razumijevanja mađarskog jezika vrlo dobra (uz malu Jeleninu pomoć).

Osnovan je klub „Bršljan-metle“, dodijeljena jedna vozačka dozvola te po odluci „Vještičjeg zbora“, 10 vještičjih šešira, onima koji su nekim svojim „djelovanjem“ obogatili izlet.

Tijek događanja: Nakon razgleda kamene galerije, noge lagane, uz pomoć službenog vodiča nacionalnog parka Dunav – Drava (mađ. Duna-Dráva Nemzeti Park),  dovele su nas na sam vrh Vilanjske planine (Szársomlyó –  Harsány-hegy – 442 n/m).

Potom slijedi osvježenje, pokoji ručak i razgled Villány-a, pitoresknog gradića koji nas je osvojio „ na prvu“. Nakon obilaska vinske „pince“ (podrum), odlazimo na bazene u Šikloš, a potom u BP Selo na zasluženi sladoled.

Vještice (očito početnice) malo su „smutile“ izlet jer su zamijenile noć za dan, no to je bio svojevrstan ispit prijavljenih, koji su svi položili te smo dobili obećanje da ćemo ih dogodine i upoznati i zavrtjeti se u „vještičjem kolu“.

Hvala svima koji su sudjelovali.

Vaša vještica ŽP