Park prirode – Lonjsko polje; 26.03.2022.

Izletnička sekcija ide dalje.

Protekli vikend (subota), bili smo na izletu u Lonjsko polje.

Polazak točan k’o singerica u 6.00, vožnja autoputom, pokušaj pauze kod Novske (ono ostalo samo gradilište), ništa stisni petlju i eto nas u 8 i 45 u Krapju, jednom od ulaza u park prirode Lonjsko polje.

Pozdrav s (izuzetno draga i uslužna ekipa djevojaka) domaćinima, odmor, rješavanje ulaznica, šetnja do dolaska vodičke.

U 9 i 30 polazak sa rendžericom na 6,5 km dugu stazu koju smo uz priču o Lonjskom polju prošli za 2 sata. Susretali smo turopoljska goveda, crne gice, ptice žličarke, rode povratnice iz toplijih krajeva. Busom smo  se vratili na polazište, podijelili se u dvije grupe pa vlakićem krenuli u obilazak (turopoljskih drvenih kuća starih preko 100 godina). Vožnja do Struge gdje je pristanište solarnih čamaca, pa nastavak obilaska čamcima (oko 40 min.). Pri povratku prve grupe pokvario se vlakić (nismo mi ništa krivi), ali onda uskače naš Branimir pa busom voza i nas i druge posjetitelje na relaciji Krapje-Struge.

Po povratku nas je čekala rođendanska torta (taj dan je PP slavio 32 rođendan) pa smo se uz prekrasno vrijeme i tamburaše zabavili do 15 i 30 (normalno naša je ekipa i zapjevala i zaplesala kako to i priliči planinarima). Busom smo krenuli prema Jasenovcu gdje smo u restoranu “Kod ribiča” imali dogovoren ručak. Nakon odličnog objeda još malo druženja kući smo krenuli prema planu u 17 sati. U Osijek smo stigli oko 19 i 45.

Još jedan prekrasan izlet izletničke sekcije, proveden po lijepom vremenu u dobrom društvu i odličnom raspoloženju. Hvala svim učesnicima na sjajnom ponašanju te se nadam da nastavljamo i dalje tako. Posebna pohvala našem vozaču Branimiru na ugodnoj vožnji i pomoći.

Ostale utiske sa ovog izleta prenijeti će vam fotke.

Do slijedećeg izleta sekcije (Proljeće na Jankovcu 23.04.) srdačno vam mašem.

Prijave su u tijeku kod vođe puta (Miroslava Mitrovića-Mitra – još ima 15-tak mjesta).

Vaš Mitar!!!

Foto: Zlatko Veber & Željko Čuljak