Plitvička jezera-Baraćeve spilje; 24.-25.04.2021.

Evo uspješno smo odradili još jedan planinarsko-hedonistički izlet u ova luda vremena. Polazak je bio po planu te dolazak u Veljun gdje smo se nakon malo čekanja gazdarice smjestili u sobe i bungalove.

U 11 i 30 polazak do Baraćevih špilja, kupovina ulaznica te obilazak istih i “Medvjeđe staze” za što je ekipi trebalo cca. 4 i pol sata. Vodiči su mi bili Bahi, Milijan te na začelju Mirko. Budući su se vodiči umorili vodstvo je “preuzela” Kata (Mirkova) i sve skupa dovela do cilja. Hodalo je 42 planinara. Odlazak za Veljun, osvježenje te zajednička večera. Malo druženja i radi ove ludosti koja nas okružuje u 22 sata na spavanje. U pojedinim bungalovima se tulumarilo do…

U nedjelju ujutro ustajanje u 7 sati, doručak te u 8 i 15 polazak za Plitvička jezera. Po dolasku kupovina ulaznica te polazak na razgledanje u 9 i 45. Ambijent predivan, priroda, šuma, slapovi, kaskade okupani suncem. Fantastično!!! Staza se obišla, što brodićem, što vlakićem, a najvećim dijelom pješice kako nam i priliči za 4 sata i 45 minuta. Hodalo je 44 planinara. Povratak za Veljun te debakl oko ručka (još jednom se ispričavam ljudima koji su dobili loše porcije, ali nažalost nije do mene). Zero nervozni krećemo za Osijek u 17 sati gdje uz pjesmu u busu stižemo oko 22 sata.

U načelu mislim da je izlet bio odličan, a ako netko nešto zamjera na slijedećem ću ispraviti.

Pohvalio bih ekipu i korektno ponašanje na izletu, a posebno bih se zahvalio Miroslavu Bahmajeru, Mirku Ljubičiću te Milijanu Žulju na vođenju, maženju i paženju grupe, naravno i KATI.

Hvala i Branimiru na ugodnoj i udobnoj vožnji.

Do slijedećeg mog izleta (Rab-Jablanac-Srednji Velebit) srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar

Foto: Gordan Jerkić