Rasol izlet; 03.01.2021.

RASOL IZLET

Prvi vikend u siječnju već dugi niz godina rezerviran je za Rasol izlet na naš Jankovac.

Unatoč pandemiji i ograničenjima, traženju pričuvnih položaja  zbog zabrane prelaska ipak nam je uspjelo u zadnji trenutak organizirati se i doći na Jankovac.

Nedjelja 03. Siječnja u 7:00 krećemo sa uobičajenog polazišta parkiralište kod Spara, Sjenjak.

Naravno obavezan burek u Našicama i kratak dogovor na parkiralištu  oko staze za hodanje. Izbor je pao na stazu od Slatinskog Drenovca do Jankovca grebenom Sokoline. Za taj zadatak zaduženi su naši vodiči Josip i Stevo. Manji dio ekipe zadužen za pripremu obroka i ne spremniji za hodanje nastavlja do Jankovca i hvata se posla  oko loženja vatre i pomoći Kikiju koji je bio glavni kuhar, kojem velika pomoć i nije bila potrebna. Ostavljamo Kikija predanog svom zadatku  i krećemo u šetnju laganom IV  konjičkom stazom.

Nekako u isto vrijeme obje grupe sastaju se na Jankovcu, a i ručak je pri kraju. Kuhano vino koje priprema naš vinar Viktor također je spremno  i gurmanski dio izleta može započeti.

U večernjim satima vraćamo se u Osijek.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli oko organizacije, vodičima Josipu i Stevi, kuharu Kikiji, vinaru Viktoru,  Bahijevima koji su bili tu za sve, Ani za pjesmu i veselje, svima ostalima koji su  se odazvali i sudjelovali na ovom izletu.

Organizator: Milijan