RETRO Jankovac 1895. – Jesen na Jankovcu; 16.10.2021.

Izletnička sekcija odradila je još jedan odličan izlet. Ovaj put na našem Jankovcu, a uklopio se i retro štih koji je bio zamišljen malo opširnije ali zbog bolesti odrađen je malo skromnije ali baš slatko.
Ovo je peta godina retro izleta pa smo unatoč raznim zdravstvenim problemima nas nekoliko upriličili da se ne zaustavi taj lijepi običaj i nastaviti ćemo i dalje. Autobus je bio pun kako to i priliči izletničkoj sekciji.
Po dolasku u Drenovac hodačka grupa (njih 31) je pod vodstvom Josipa Karakaša krenula na Jungovu stazu pa za 3 sata stigla na Jankovac. Ostatak ekipe (njih 20) je nastavio busom pa po dolasku na Jankovac odhodala uz stručno vodstvo (o povijesti Jankovca i grofu Jankoviću) Miroslava Slovačeka, doajena našeg društva, Poučnu stazu (2 sata).
Nakon svega uz roštilj, kiflice i sjajnu prigodnu tortu (ručni rad naše Željke Pavlić) proveli smo ostatak prekrasnog dana na livadi i u šetnji po našem Jankovcu. Kući smo zadovoljni krenuli u 16 i 30 te smo u Osijek stigli nešto iza 18 sati.
Još jedan divno proveden dan u društvu prijatelja, a s nama su vrijeme proveli i Stiv i Nada iz PD “Konjuh” iz Tuzle.
Hvala Željki na delicijama i svima koji su nas podržali na ovom retro izletu.
Do slijedećeg izleta srdačno Vam mašem.
Vaš Mitar!