SPP/Ljeskove vode-Čardak (KT-15)-Pl. kuća Borovik (KT-16); 17.03.2019.

SPP Ljeskove vode – Čardak (KT15) – Paučje – PK Borovik

17.3.2019. g. po dogovoru u 7h ujutro krenuli smo, ovaj put, prema Đakovu gdje smo napravili pauzu za kavu i obilazak lokalnih pekara. Došli smo na Ljeskove vode u 9 i 25min gdje su nas čekali članovi PD Dilj gora.

Poslije uobičajenog postrojavanja i slikanja prije polaska krenuli smo usponom do Čardaka gdje smo bili za malo 40min. Uz kraći odmor i nastavak puta prema Paučju komentiralo se o iznimno toplom danu, lijepom vremenu i posječenoj šumi kao i činjenici da je prošle godine u ovo vrijeme bilo znatno hladnije i snijeg. U selu Paučje planinari su obnovili svoje zalihe vode zahvaljujući dobrim dušama sela. Od srca im hvala. Nakon toga čekao nas je makadam do PK Borovik gdje smo stigli u 16h.

Zahvaljujući PD Đakovu, točnije vrlo susretljivom Otu, osvježili smo se na kraju puta pićem, ali i roštiljem. Obišli smo i uređenu planinarsku kuću Borovik koja je, moram reći, idealna za vikend bijeg iz urbane sredine.

Veliko hvala Maji na pomoći u vođenju kao i Kristijanu i Stjepanu iz Zanatlija, još jednom hvala teti sa vodom, Otu, svim planinarima na lijepom druženju, vozaču na sigurnom putovanju i, naravno, prirodi na proljetnom vremenu.

Vodič: Kristijan Copak