Osvrt na godišnju skupštinu

OSVRT NA GODIŠNJU  SKUPŠTINU
HPD „Bršljan-Jankovac“ Osijek

Ova Skupština održana je 16.03.2019. god., a za mene je vrlo znakovita jer sam nakon nekih 12 godina prestala biti tajnica Društva i službeno. Na žalost, to se kaže „iz osobnih razloga“, a u stvari je zbog bolesti, Parkinsonove. Tako da sam bila prisiljena dati ostavku, a u protivnom, ne znam kada bih to učinila.

Možda sam se na Skupštini trebala obratiti  prisutnima, zahvaliti se na svemu, ali nisam mogla jer bih se „raspekmezila“, a vi znate mene, „čvrsta k’o stina“, osim toga nije prvi   puta da radim osvrt na Skupštinu.

Prvo, Skupština je bila super organizirana, vidjeli smo da nije bitan prostor nego ljudi i organizacija. Primijetila sam da iako imamo puno mladih članova, kvorum su spašavali stariji članovi Društva. Mladi su,  naučiti će.  Primjera radi, ma neću kritizirati (sada će Vesna reći, kada sam u 13 h  došla jedina ženska za aranžirati stol, sada ti nećeš kritizirati) i mladi su radili, a oni koji su samo došli na gotovo, neka ih bude stid. 😊

Čestitam Jasminki na izboru za tajnicu Društva. I što joj poručiti osim, koliko god ti htjela biti dosljedna i da bude kako ti kažeš, (a bude, samo to trebaš naučiti)  planine te smekšaju, da ne kažem planinari, nemaš izbora ili te vole ili ne vole. Puno kontakta s ljudima,  biti im na raspolaganju i kada te pitaju „šta da obučem na izlet, kakvo će vrijeme biti“ samo nemoj odgovoriti, baš me briga ili ne znam, uvijek imaj neki odgovor. Možda je ovo neka druga generacija, pa ćeš i ti biti pošteđena toga. Ja sam se nekada znala naljutiti, a onda sam vidjele da me ne pitaju ozbiljno, nego tek tako da smo u kontaktu.

Zahvaljujem se na predivnom buketu cvijeća i vašem divnom pozdravu. Ja ću i dalje dolaziti u Duštvo i pomalo hodati, družiti se jer planinarenje mi je u krvi, a to ne možeš očistiti, a ni moje „ali ja zaista volim hodati“. Moraš hodati s ljudima, a ne sa svojom klapom, tako da i onaj naj stariji i onaj naj sporiji osjete da smo cjelina.

Na Skupštini se vidjelo koliko smo cijenjeno Društvo i koliko nas svi uvažavaju, zahvaljujući vodstvu Društva, ali najviše vama članovima Društva. Treba to sve ozbiljno shvatiti, treba puno raditi, znaju neki članovi društva, koji su uspjeli nemoguće, npr. vezano za dom na Jankovcu, trebamo „čuvati svoj teritorij“. Za onu mačku, Bahmajeru imao si pravo, kasnije sam skužila. 😊

Sve u svemu, oduševljena sam ovim našim domjenkom, malo po malo se sve više zbližavamo, jer uvijek netko  dobije nekakvu obavezu i tako se time  širi druženje.

Zahvaljujem se još jednom svima na suradnji, vjerujte da sam dala sve od sebe dokle god sam mogla i što bi rekao Mitar „umor nestaje, zadovoljstvo ostaje“.

Htjela sam još reći da mi ne zamjerite, ako je bilo problema i propusta, ali neću, držati ću se one „tko radi taj i griješi“. 😊

Puno vas sve volim i pozdravljam, naravno, računam tu i goste kojih je bilo po priličan broj.

Mislim da sam sve rekla.

U Osijeku, 17.03.2019. god.                                                                                                                                                                                                                                                                                   Angelina