Godišnja skupština HPD “Bršljan-Jankovac”; 16.03.2019.

Redovna godišnja Skupština HPD „BRŠLJAN- JANKOVAC“, Osijek

I ove godine, uspješno je organizirana i provedena redovna godišnja Skupština našeg društva, održana u dvorani Šećeranskog doma u Osijeku dana 16. ožujka 2019. godine.

Osim članova Društva, na Skupštinu su u velikom broju došli gosti iz drugih planinarskih Društava: PD Zanatlije iz Osijeka, HPD Krndija iz Našica, PD Dilj gora, HPD Vidim Kutjevo, HPD Cibalia iz Vinkovaca, HPD Orahovica, HPD Tikvica iz Županje, HPD Sokol Feričanci, HPD Belišće, PD Đakovo, Predsjednik udruge Slavonski planinari, PD Bjelašnica iz Sarajeva, HPD Sokolovac Požega, HPD Klikun Pleternica, Miro Mesić iz Parka prirode Papuk, predstavnik HGSS Stanice Osijek, te predstavnik Udruge Gutmanovih željeznica.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednika Društva Mire Muttera, izabrana su radna tijela Skupštine, u sastavu Predsjednik skupštine: Anto Jurić, članovi: Vesna Kolar i Stevo Malinović, Ovjerovitelj zapisnika: Nada Baračkov i Zapisničar: Jasminka Pavlov, te je Predsjednik Skupštine Anto Jurić preuzeo vođenje Skupštine. U nastavku su prema utvrđenom dnevnom redu jednoglasno donesene sve odluke:  za novu tajnicu Društva izabrana je Jasminka Pavlov;  prihvaćena su redom izvješća: Predsjednika o radu Društva u 2018. godini, Nadzornog odbora Društva o izvršenom nadzoru nad radom Društva u 2018. godini, Statističko izvješće i  Godišnje financijsko izvješće za 2018. godinu; za novog člana Suda časti izabrana je Brankica Žarković, te su u cijelosti usvojene Izmjene Statuta u predloženom tekst.

Predsjednik Skupštine Anto Jurić i Predsjednik Društva Miro Mutter, u ime svih članova Društva, posebno su se zahvalili na izuzetnom trudu, radu i doprinosu našoj dugogodišnjoj tajnici Angelini Miladić. Bit će jako teško zamijeniti je.

Nakon što je iscrpljen rad po dnevnom redu, prisutni gosti obratili su se članovima Skupštine, redom pohvalili rad našeg društva i provedene aktivnosti u prošloj godini, te poželjeli uspješan rad u 2019. godini.

Uslijedila je prava planinarska veselica u odličnom društvu, uz živu glazbu, dobru hranu, piće i zabavu do sitnih sati.

Na kraju, potrebno je posebno istaknuti da su veliki trud za dobru organizaciju i realizaciju ove Skupštine, uložili: tim za pripremu hrane i tim za pripremu pića i uređenje dvorane, te članovi Društva koji su pomogli svojim donacijama slatkih i slanih delicija.

Tajnica: Jasminka Pavlov

Foto:Marija Bokun