SPP/Paulinovac-Lončarski vis (KT-19)-Dobra voda (KT-20)-Petrov vrh (KT-21)-Međa (Ružica grad KT-22 neobavezna); 05.05.2019.

Tko se boji kiše još?
 

U nedjelju, 05. svibnja 2019.g., nastavili smo s obilaskom 11. etape SPP-a. 17 članova HPD Bršljan Jankovac i 10 članova bratskog PD Zanatlija krenulo je u isto vrijeme s istog mjesta s istim prijevoznikom al’ relativno novim, sjajnim vozačem Zvonimirom. Nakon polusatne pauze u Našicama do Paulinovca stižemo oko 08:30h. Uvjeti su bili idealni za gestapovski režim. Kiša i vjetar uvjetovali su stalno kretanje uz minimalne pauze. Nekoliko padova na blatnjavoj uzbrdici i puknute hlače nisu nas spriječili da do Lončarskog visa dođemo za 20-tak minuta. U napredovanju prema Dobroj vodi slijedila su nas krda srna i jelena, daždevnjaci i nekoliko dana stari praščići divlje svinje. Nakon toga nitko više nije mario ni za kišu ni za vjetar, naše dostojne suputnike. U prilog tome govori i činjenica da smo od Dobre vode do Petrovog vrha stigli za 1:20h. U našem napredovanju nisu nas onemogućile ni Hrvatske šume rušenjem stabala s planinarskim oznakama i ostavljanjem srušenih trupaca na putu. Za 15-tak minuta spustili smo se do Međe i uvidjeli kako mi nismo jedini „luđaci“ koji su taj dan odlučili provesti u prirodi. Naime, taj vikend održavao se drugi po redu Orahovica Bike Weekend koji je okupljao ponajbolje bicikliste ovog dijela Europe. Posljednju dionicu od Međe do Ružice grada dijelili smo s majstorima extreme biciklizma koji biciklom prelaze dionice koje su inače teško prohodne za noge većine običnog pučanstva. Na najužem dijelu staze kod Ružice grada sa sigurne udaljenosti bodrili su ponajbolje sudionike Enduro utrke. Ugledavši planinare odjevene u šarene kabanice, iznenađenja na licima biciklista nije nedostajalo.

Za 07:30h, od čega 05:30h aktivnog kretanja, prehodali smo 22 km dionice. Zahvaljujem se kolegama vodičima Kristijanu i Stjepanu na pomoći u vođenju kao i svim sudionicima ovog extreme izleta.

I ne bojte se kiše. Bez kiše ne bi bilo života.

Vodič:
Maja Možda više nisam Gestapo Buljubašić