SPP/ŠPANOVICA–ČAKLOVAČKA KULA (KT 3)-OMANOVAC (KT 4); 17.03.2018.

SPP Španovica-Čaklovačka kula-planinarski dom Omanovac; 17.03.2018.g.

U točno 6.30 h grupica od 20 planinara krenula je mini busom prema Našicama gdje smo stali na polusatnu pauzu za kavu i burek. U Španovicu smo stigli oko 15minuta do 10 kada nam je minibus poželio vatreni pozdrav sa puno dima kojeg su naš predsjednik i vozač brzo sanirali.

Nakon zajedničke fotografije, točno u 10h krenuli smo prema Čaklovačkoj kuli do koje nas je dijelilo 1h i 15 minuta. Nakon par preskakanja potoka i puno manje kiše nego što je najavljeno sretno smo stigli do našeg prvog cilja.

Nakon kratke pauze krenuli smo do Omanovca, kada nam je put presjekla 1 divlja svinja i 2 srne. Vrijeme nas je, tada još uvijek lijepo služilo da bi oko sat vremena prije kraja puta kiša počela ozbiljnije padati, a mi zapeli u blato kakvo mnogi planinari još nisu vidjeli. Međutim, nakon pronalaska alternativnog puta kroz šumu i šikaru put nas je doveo do ceste koja vodi do samog doma.

U domu nas je Dean dočekao sa grahom i pićem u kojem smo uživali nakon što smo se kompletno presvukli.

Vrijeme hoda nam se odužilo na 5h i 15min zbog vremena i blata, ali smo se prepuni dojmova vraćali kući sretni i planirajući rute za sutrašnje Papučke jaglace.

Sve u svemu, lagana šetnjica.

Hvala Maji Buljubašić u ulozi metle, Kristijanu Horvatu iz Zanatlija te Josipu Zubaku na pomoći.

Vodič pripravnik: Kristijan Copak