SPP/Strmac (KT 7), Baćin Dol, Gračanica (KT 8), Kapavac (KT 9), Piljana; 03.06.2018.

4. izlet 4. ciklusa etapnog obilaska SPP-a
STRMAC (KT7), BAĆIN DOL, GRAČANICA (KT8), KAPAVAC (KT9), PILJANA

Okupljanje na uobičajenom mjestu, ispred Bille, ranom zorom. Prebrojavanje i kretanje na polazišnu točku Strmac. Zajedno sa prijateljima iz PD Zanatlija ima nas 25-oro neustrašivih. Jutro za poželjeti. Sunčano, sa nešto oblaka. Stajemo u Našicama napuniti trbuščiće kalorijama za napor koji nas očekuje. Da, očekuje nas jedan i po SPP. Proračunato oko 29 km i otprilike 9 sati hoda, pa ti sada vidi.
Oko 9,30 sati dolazimo u Strmac. Razgibavanje, zatezanje opreme i priprema za polazak. Prvo slikanje pa ondak naput. Običaji su običaji i ne treba ih zaboraviti. Od lijepog i prekrasnog dana ništa. Velika vlaga i temperatura pratila nas je cijelim putem. Dosta naporno i teško za hodati. Sreća pa imasmo podosta tekućine i tako stigosmo na cilj. Usporedivši svu tehnologiju koju smo koristili zaključismo slijedeće: dužina staze je 27 km i hodali smo 8,40 sati.
Kao nagradu sami ma sebi, stali smo u Slavonskom Brodu nagradit nepce sladorom od ječma i još nekim slatkim delicijama. Sa pjesmom i osmjehom na licu, stigosmo u Osijek oko 22,00 sata.

I tako nam je završio još jedan i po SPP !!!

Robert Gergurec