SPP/Ljeskove vode-Čardak (KT-15)-Pl. kuća Borovik (KT-16); 19.03.2017.

SPP 10. izlet 3. ciklusa etapnog obilaska SPP-a: Ljeskove vode-Čardak (KT-15)-Pl. kuća Borovik (KT-16)

Jutro, ne obećavajuće.  Noću padala kiša, tmurno vrijeme. Malo kasnili u polasku i konačno u 7:45h krenuli put Našica i Ljeskovih voda. Dolaskom u Našice i vrijeme i raspoloženje planinara se popravilo. U Našicama uobičajeno putni burek i kavica. Ujedno smo pokupili naše prijatelje iz Našica, Kutjeva i Požege te nastavili put.

Stigavši na Ljeskove vode, kako to obično biva, jedna obiteljska fotografija, dogovor o vođenju grupe…krenuli smo u 9:45h.

Vrijeme se proljepšalo i ugrijalo sunce pa je i raspoloženje sudionika postalo sve bolje. Uz dobro vrijeme te prvo proljetno cvijeće put prolazi bez zastoja, svi željni hodanja i lijepog vremena.

Prolaskom kroz kontrolnu točku Čardak i naslikavanja, polako se kod pojedinaca osjeća lagani zamor, ali kroz smijeh i razne šale i upadice polako nastavljamo do i kroz selo Paučje. Selo nekad brojno danas rijetko napučeno prolazimo bez puno zaustavljanja.

Dolazimo u Borovik gdje nas dobri domaćini iz Đakova dočekuju sa upaljenom vatrom i dobrim hladnim pivom. Uz hladno pivo malo smo se odmorili i pripremili za put kući i kako to obično radimo u 17:00 krećemo autobusom put Našica, gdje se kratko zadržavamo i ostavljamo naše prijatelje planinare iz drugih društava te nastavljamo za Osijek gdje stižemo u 19 h.

Na lijepom druženju zahvaljujem svim planinarkama i planinarima na ishodanoj još jednoj ruti našeg SPP-a.

Zahvaljujem se i Maji Buljubašić na sveukupnoj podršci i vođenju izleta.

Josip Karakaš