Taborovanje 2018.; 04.-05.08.2018.

Taborovanje-Borovik
4.- 5.8.2018.

U početku veliki interes za ovakav način izleta, pokazao je da baš i nije tako. Skupilo se tek 30-tak planinara, no sreća je što je bilo i dječice.
Odluka da to bude na jezeru Borovik pokazala se ispravnom. Jako lijep okoliš i ugođaj koji pruža jezero, a naravno i dobar teren za postavljanje šatora opravdao je sva očekivanja.
Na izlet se išlo vlastitim prijevozom, jer je ispalo da je tako jedino moguće.
Krećemo Iz Osijeka u 7.00 sati i za malo više od sat vremena bili smo na lokaciji. Brzo je izraslo šatorsko naselje, jer su svi planinari graditelji pomagali jedni drugima.
Domaćini iz PD Đakovo poveli su nas na hodanje u dvije grupe. Krećemo svi zajedno od planinarskog doma Borovik. Jedan dio je ishodao stazu oko jezera, dok se drugi uz skupljanje gljiva spustio do jezera, a onda vratio do doma.
Po završenom hodaju svi smo se okrijepili izvanrednim čobancem. Naravno uslijedilo je kupanje, vožnja kajakom, a i društvene igre bile su na rasporedu. Polako je pala noć pa smo otišli na počinak u naše šatore.
Sutra dan opet kupanje, roštiljanje i lijepo druženje uz glazbu. U popodnevnim satima raspremamo šatore i polazimo kući.

Nadamo se da će idući put biti bolji odaziv, jer nama koji smo bili, bilo je lijepo.

Miroslav Bahmajer