Vincekovo; 20.-21.01.2018.

20. Vincekov pohod ● Sv.Martin na Muri – Mursko Središće
20.-21.1.2018.

Potaknuti prošlogodišnjim uspješnim izletom na 19. Vincekov pohod odlučili smo da i ove godine idemo u Međimurje. Dvadeseti po redu pohod planinara u organizaciji PD ‘Bubdek’ iz Murskog Središća, pošto je već dvije godine za redom proglašen od strane HPS-a kao najbolje organiziran masovni izlet, obećavao je dobar provod i ugodno hodanje u već poznatom društvu iz svih krajeva lijepe naše, a i šire.

Pun bus kreće iz Osijeka u dogovoreno vrijeme (neki su malo i poranili, ali najvažnije nitko nije kasnio). Kratka usputna stanka u Slatini i Varaždinu te nakon ugodne vožnje dolazimo u Štrigovu, prekrasno mjestašce uz samu Sloveniju. Tu nas dočekuje Zoran iz PD ‘Bundek’ i vodi nas na kružnu štrigovsku turu cca 10 km. Uživali smo u prekrasnoj panorami okoliša, uz pojašnjenje što se gdje vidi i kako se što zove. Zoran je zamolio svoje prijatelje koji na toj trasi imaju lijepu vinsku klet, da nas dočekaju sa kojom kupicom vina. Domaćini su bili pravi, a i kupica je bilo u većim količinama koje su se brzo praznile, a još brže punile.

Nakon ove ugodne šetnje, pozdravljamo se sa domaćinom i krećemo put Sv. Martina na Muri gdje nam je polazna baza za sutrašnji pohod. Smještamo se u ugodan prostor, malo okrepljujemo i osvježavamo, a onda polazimo na zajedničku večeru u prekrasnom ambijentu restorana Goričanec. Uz živu glazbu, rasplesani kao i uvijek, usput uživamo i dobroj igri naše rukometne repke koja je u velikom stilu pobijedila Norvežane. Odlazimo na odmor u naš smještaj, a dio naših najmlađih kojima nikad ne treba odmora završava u lokalnom Pub-u.

Sutra ustajanje za one koji su spavali i polazak na 20. Vincekov pohod duljine cca 15 km po raspjevanim i mirisnim (od vinskih para) međimurskim bregima. Kako je to bilo da sada ne ponavljam vidjet ćete iz Valikine priče.

Poslije veselice u sportskoj dvorani koja se nalazi uz rijeku Muru u Murskom Središću, krećemo put Osijeka.

Nadam se da je svatko od učesnika pronašao nešto što mu je bilo lijepo na ovom sadržajnom izletu (grah totalno izlazi iz ove konkurencije i ne računa se), pa se zbog toga i dogodine odlučimo na ovu destinaciju, u isto vrijeme na istom mjestu.

Organizatori M & M zahvaljuju se svim učesnicima ovog izleta na dobroj suradnji jer bez toga izlet nije uspješan i kompletan

Suorganizator: Miroslav Bahmajer

Video prilog o Vincekovu koji je objavljen u dnevniku HRT-a 21.01.2018.

Foto: Sanja Boljevac, Valentina Bušić, Ivica Mihaljević, Ankica Ursić-Molnar