Vlakom u Pečuh; 27.07.2019.

VLAKOM U PEČUH

Izlet vlakom u Pečuh ili svak po svom, a može i zajedno, protekao je u lijepom druženju, razgledavanju… i naravno svi zajedno. Uzbuđenje već na samom početku…vlakom!..a Dubravke s kartama nema…

Na kolodvoru u Pečuhu dočekuje nas Dubravkina ujna Iboja ili Julijana. Kratko upoznavanje s cijelom grupom i krećemo put centra na jutarnju kavicu, doručak, dogovor. Vrijeme idealno, no ne zadugo… čim smo krenuli kiša… Oblačenje kabanica, kišobrani i krećemo dalje. Kiša ubrzo prestaje, zamjenjuje ga sunce i tako cijeli dan.

Nakon svladavanja uzbrdice stižemo do “neznane” špilje i to “Zmajeve špilje”. Prolazimo svi u zadnji tren (ulaz u puni sat) i to kao penzići…. Vođeni obilazak bio bi nerazumljiv bez pomoći ujne koja nam je sve prevodila (hvala ujna). Klima u špilji – taman. Nakon izlaska i toplotnog udara, razgledavamo obližnji park uz stalno dobacivanje gladnih – kad idemo nešto pojesti… Spuštamo se u centar i u Arcad na ručak, a potom, svak po svom, uz dogovor o mjestu i vremenu okupljanja, da krenemo prema početku (kraju) našeg druženja s NAŠOM ujnom i Pečuhom. Dogovor je “pao” i svi smo jednoglasno usvojili ujnu (nadamo se i ona nas) te ćemo ju učlaniti u društvo, a kao mali znak pažnje poklanjamo joj čokoladu. Dok zadnji planinar nije ušao u vlak, ujna je bila s nama.

U vlaku smijeh i dobro raspoloženje – Dubravki i meni drago – vidimo da su svi zadovoljni, a i postavljaju se pitanja gdje dalje. I da, vlak staje na stanici “Dravski most”.

                                                     Dubravka i Željka