Retro Jankovac; 14.07.2019.

4. Retro izlet – 14.07.2019.

Nedjeljno svježe jutro, poslije kiše, svi prijavljeni stigli…krećemo put Jankovca na još jedan, ovaj put četvrti, Retro izlet u pratnji Suzane i Dejana koji su krenuli vlastitim prijevozom.

U Našicama nam se priključuju dvojica planinara, te nakon jutarnje kavice i posjeta (Pejačevićevoj) pekarnici (zadnje nabavke za objed) nastavljamo put Jankovca.

U autobusu sama pozitiva, prijedlog Brankice da Jungovom stazom dođu do Jankovca prihvaćaju Davor, Vera, Mirjana, Ivan i Zvonko…izlaze u Drenovcu, a mi cestom do doma na Jankovcu. Dočekuje nas sunce, a i članovi našeg društva koji su došli dan ranije pripremiti ladanjsku kuću i ladanje…ipak dolazi grof sa svitom.

Po dolasku pravi planinarski doručak (kruha masti). Obilazimo Grofovu (poučnu) stazu, a Dubravka, Nada Ć. i Kastor, onako uz put, spašavaju „odbjeglog pačića“ i vraćaju ga zabrinutoj mami-patki. Meštar Žorž i novinari nadmudruju se u krčmi kod hajduka Bojanića. Mirisi ručka počinju se širiti ladanjem… brzo se stvorio red za „retrojankrost“… čak je i usfalilo, no tu se naš kuhar iskazao te od svojih zaliha iz ranca odvojio malo šunke i slanine …. Svi zaokupljeni jelom … kad odjednom…pljusne kiša. Bila je dobro raspoložena i nije nas nastavila ometati puštajući nas da i dalje uživamo u danu… Zaigrala se i odbojka. Uz starogradske plesove „Starog fijakera“ iz Đakova i mi smo zaplesali. Uz kolačiće i dobro raspoloženje brzo dođe kraj i polazak kući.

Na ovogodišnjem retro izletu malo se izletnika „dočaralo“ u duhu vremena i naziva izleta iako je bila ponuđena jako lijepa nagrada. Zahvaljujemo se donatoru nagrade Branku Tivanovcu te se nadamo da ćemo nagradu moći iskoristiti iduće godine.

Đorđe Balić, Željka Pavlić

You may also like...