Zimski uspon na Bjelolasicu; 16.-18.02.2024.

U petak u 15 h i 15 min. krenula je grupa planinara u Gorski kotar gdje smo sudjelovali na planinarskoj manifestaciji, 25. Zimski uspon na Bjelolasicu.

Put od Osijeka do Tuka gdje sam rezervirao smještaj u PD Bijele stijene, uz dobro raspoloženu ekipu, prošao je bez problema. Po dolasku u dom, smjestili smo se, večerali i nastavili druženje u dobrom raspoloženju.

Subota, buđenje, doručak, kava i odlazimo do Begovog Razdolja na mjesto okupljanja za uspon na Bjelolasicu. Parkirali smo vozila, domaćini su nas dočekali i ponudili okrijepu a zatim smo krenuli na uspon. Vrijeme je bilo lijepo a ekipa je bila dobra pa smo se bez problema popeli na vrh, odmorili, fotografirali i spustili do planinarskog skloništa Jakob Mihelčić gdje nas je čekao topli čaj. Nakon okrijepe krenuli smo do Planinarske kuće Jančarica, pa preko Matić poljane do Begovog Razdolja. Nakon prijeđenih 20 km dolazimo do vozila, presvlačimo se i odlazimo u Mrkopalj gdje nas je čekao jako ukusan planinarski grah i pivo. Ručali smo i vraćamo se u PD Bijele Stijene na zasluženi odmor i druženje.

Nedjelja, buđenje, doručak, kava a zatim se vozimo do Matić poljane na početak staze, Matić poljana – vrh Maj – Čelimbaš – Tuk. Na vrhovima smo se fotografirali i okrijepili a zatim je slijedio povratak do Tuka. Nakon ručka spremamo stvari i odlazimo za Osijek.

Izlet je u dobroj i opuštenoj atmosferi, po lijepom vremenu uspješno odrađen. Svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u lijepoj prirodi, dobrom hodanju, dobroj hrani i još boljem druženju.

 

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović