29. pohod kroz šume i vinograde i 3. festival frankovke; 26.09.2020.

U subotu 26.09. 2020.grupa od 36 planinara ( još 8 se pridružilo automobilima ) uputilo se na tradicionalni (29) Pohod kroz šume i vinograde i 3. festival frankovke u Feričance. Stigli smo oko 9 i 15 gdje je već bio okupljen dobar dio planinara. Poslije doručka koji su pripremili domaćini ( kruha masti, kruha s pekmezom, čaj, rakijica za grijanje…) i otvorenja pohoda u 9 i 45 su dvije grupe krenule na hodnju od 2, 5 do 3,5 sata. Kiša se smilovala i nakon burne noći po danu nas nije oprala. U ugodnom društvu planinara iz 10-tak društava grupe su se vratile oko 13 sati taman na odličan ( besplatan ) lovački čobanac, grah sa svime i započela je prava planinarska fešta. Živa je glazba prašila, zaplesalo se kolo i druženje je bilo odlično. Pri podjeli zahvalnica objavljeno je da nas ima oko 150 iako mi se činilo više. Uz dobro društvo i čašicu vina sa kojim nas je počastilo Feravino vrijeme je proletilo i u 16 i 30 smo se pozdravili sa domaćinima te pošli kući gdje smo stigli oko 18 sati.

Još jednom se pokazalo da ovakva okupljanja planinara vrijede više od svega jer sretneš drage ljude i s njima podijeliš planinarsko srce i dušu do nekog novog susreta na planinarskim stazama, vrhovima ili ovakvim pohodima.

Hvala domaćinima Hpd “Sokol” Feričanci i Josipu Šaleku njihovom predsjedniku na svom trudu i vođenju da bi nam ovaj susret prošao u nezaboravnoj uspomeni.

Hvala ekipi na korektnom ponašanju i lijepom druženju te vidimo se na nekom mom slijedećem izletu. Ujedno pozivam sve moje seniore koji putuju samnom da u subotu 03.10. dođu na trg A. Starčevića i pridruže se na našoj manifestaciji “Osječki pješački put”.

Vaš Mitar

Foto: Dijana Jolić